Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Wat moet ik nu

Wat moet ik nu: 'Ik ben verliefd op een getrouwde collega'

Wat moet ik nu: 'Ik ben verliefd op een getrouwde collega'

In sommige situaties weet je écht niet meer wat je moet doen. Daarom delen vrouwen in ‘Wat moet ik nu?’ hun dilemma. Ze vragen jou via ons om advies.

| Anna Botic

Deze week Brechtje (31). Zij is verliefd geworden op haar collega, die tot haar grote teleurstelling al een vrouw heeft.

Nieuwe collega

“Ik werk nu een paar jaar als journalist voor hetzelfde bedrijf. Schrijven is één van mijn grootste passies en ik was dan ook buitengewoon blij toen ik hoorde dat ik was aangenomen. Optimistisch begon ik die eerste dag. Het beviel gelijk. Ik voelde mij op mijn plek: de sfeer, mijn collega’s en de constante afwisseling die bij het werk hoort. Een paar maanden terug tijdens de lunch hoorde ik dat er een nieuwe collega bij zou komen. Het was het gesprek van de dag. Mijn – vrouwelijke – collega’s en ik hadden het er giechelend over: zou hij knap zijn?”

Lees ook
Wat moet ik nu: ‘Mijn vriend houdt mij 24/7 in de gaten’

Verboden terrein

“Knap is hij zeker, en niet zo’n beetje ook. Nick bleek precies mijn type: lang, bruine ogen, intelligent en ontzettend grappig. Helaas helemaal verboden terrein. Want het was gelijk duidelijk: hij heeft al een ander. Ik sprak hem af en toe tijdens de pauzes, niks bijzonders. Wel viel het mij op dat hij ontzettend goed kon luisteren. Er ontstond al vrij snel een klik tussen ons, die met de dag sterker werd. Ik heb er geen seconde aan getwijfeld: dit zou puur vriendschappelijk blijven. Toch kon ik mijn ogen niet van hem af houden.”

Van crush tot verliefdheid

“We lunchen regelmatig samen en houden dagelijks een koffiepauze. De laatste tijd valt me op dat hij mij steeds vaker complimentjes geeft. Over mijn uiterlijk, mijn artikelen en zelfs over de kleding die ik draag. Ook raakt hij me vaak vluchtig aan in het voorbijgaan. Het is verkeerd, maar het voelt zo goed. Ik krijg hem niet meer uit mijn hoofd. In het begin was het vooral een crush die ik op hem had, langzamerhand is die uitgegroeid tot een ware verliefdheid.”

Etentje

“Een paar dagen terug nodigde hij me uit voor een etentje bij hem thuis. Zijn vrouw zal dan voor haar werk in het buitenland verblijven. Nick zegt dat het al een tijdje niet goed gaat tussen hen. Ik twijfel nog of ik op zijn uitnodiging moet ingaan, al wil ik wel graag. Zal ik op de uitnodiging ingaan met het idee dat ik een relatie kapotmaak, of moet ik het laten rusten? Het allerliefst wil ik met hem samen zijn. Wat adviseren jullie mij?”

SNACKS | INTERVIEW | WAT MOET IK NU

Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Sonja Van Der PoelSonja Van Der Poel

Ik denk dat je het dan wel heel laagdrempelig voor hem maakt, mogelijk ten kosten van jou. Jouw weerstand zal laag zijn en als hij dan ook nog bij zijn vrouw blijft... Allicht even afhouden om een beter beeld te krijgen en hem de kans te geven over zijn relatie te denken?

Toos TToos T

Als hij weg is bij zijn vrouw, dan kan je bij hem gaan eten. Tot die tijd: getrouwd = afblijven. Mannen die zeggen dat hun huwelijk niet goed is, willen gewoon een minnares erbij. En dat weet je best.

Ellis Jansen VenneboerEllis Jansen Venneboer

Ik begrijp dat het een lastige situatie voor je is.Hoe heerlijk zou het zijn om je verliefde gevoel te volgen en naar het etentje te gaan? De tip die ik je zou geven is, maak de keuze die je maakt bewust. Weet, bij welke keuze je ook maakt, wat het je kan opleveren en wat de consequenties kunnen zijn. Zodat je weet waar je aan begint, of wat je laat. Maar ben vooral eerlijk naar jezelf.Ik denk dat je diep van binnen wel weet wat je moet doen! Succes!

Evy BlomEvy Blom

Verliefd zijn op een getrouwde collega is helemaal niet altijd fout. Ik heb mijn vriend ook zo ontmoet, ons interesseert het ook niet hoe mensen er over denken. Tijdens het werk kwam ik daar als nieuwe collega en wij hebben het eerst heel gezellig gehad en wisten uiteindelijk alles van elkaar. Hij gaf vanaf het begin al aan dat het heel slecht ging thuis, toen was er nog geen liefde of geflirt dus puur om zijn hart te luchten. Naarmate we elkaar meer spraken en meer zagen sprong de vonk over, dit hadden we allebei niet aan zien komen. Zo lang je eerlijk bent tegen elkaar en hij dus ook kan het wel. Het huwelijk van mijn vriend stond al op instorten voor we iets begonnen met elkaar, wees daar eerst zeker van! Ik woon nu al anderhalf jaar samen met mijn vriend en we zijn beide heel gelukkig

Toos TToos T

95% van alle vreemdgaande mannen blijft bij zijn vrouw. Mannen kunnen jaren blijven beweren dat ze bezig zijn om te scheiden. Jouw kerel behoorde tot de 5% die wel zijn vrouw verliet en ging samenwonen bij zijn minnares.

Evy BlomEvy Blom

Het punt is ook, iedereen heeft er een mening over en alles is fout. Dat is het nadeel aan verliefd zijn, je doet er zo weinig aan. Volg vooral je gevoel en zie of dat van hem ook echt is, laat hem ook echt moeite doen!

Marike Van de LindeloofMarike Van de Lindeloof

niet doen!!! Zeker als je echt verliefd wordt...Het maakt alles kapot. Je eigen hart nog het meest. Als hij jou wil, moet hij eerst concrete stappen nemen tot een scheiding. Zijn er kinderen in het huwelijk?? Dan is het al helemaal een no go! stap eruit nu je nog kan.

marieke van kempenmarieke van kempen

Meid denk aan jezelf. Je moet nu aan de rem trekken om erger te voorkomen. Ik ben zelf te ver gegaan en zat met een gebroken hart. Stop je gezellige lunches en houdt het bij zakelijk contact. Verliefd zijn is het fijnste gevoel wat er is, maar een gebroken hart is het ergste wat er is.Sterkte

Karin HaasKarin Haas

Wegblijven. Je belazert er iemand mee. En bovendien, wil je een vent die zo met zijn partner omspringt?

Marina VitaMarina Vita

Eh.... wat denk je zelf??!!

Simone HermansSimone Hermans

Tja als de man in kwestie begint...."Met het zit al een tijdje niet goed in mijn huwelijk"wees dan maar op je hoede...Waarschijnlijk wil hij je gewoon ff uit proberen..maar blijft hij toch bij zijn vrouw!

Meer Wat moet ik nu

Lees dit ook even

Please update your browser