Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tech

Relatie stukgelopen? Zo zorg je ervoor dat je niet wordt gehackt

Relatie stukgelopen? Zo zorg je ervoor dat je niet wordt gehackt

Als je relatie is stukgelopen, zorg dan dat je direct alle wachtwoorden verandert die je ex-partner van jou weet. Die oproep doen Facebook, Google en Microsoft.

Digitaal huiselijk geweld komt volgens hen vaker voor dan we denken.

Digitaal huiselijk geweld

Digitaal huiselijk geweld houdt in dat (ex-)partners meelezen via WhatsApp, je accounts hacken en/of naakfoto’s van je publiceren. Jaarlijks zijn er zo’n 200.000 Nederlanders slachtoffer van huiselijk geweld, en volgens Safety Ned en de politie gaat dat geweld in veel gevallen digitaal door en neemt dat aantal toe, schrijft RTL Nieuws.

Wat te doen?

Volgens SafetyNed zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen die je kunt nemen. Natuurlijk is het verstandig om eerst al je wachtwoorden te veranderen. Als je denkt dat er iemand meekijkt op je telefoon via een app en je kunt de app zien, dan kun je overwegen die te verwijderen. Maar om écht zeker te zijn dat het meekijken stopt, moet je je telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Gebruik geen oude back-up, want dan kun je zo weer gevolgd worden.

Nog meer tips

Tenslotte geeft Safety Ned nog de laatste tips: zet je bluetooth uit als je die niet gebruikt, probeer geen persoonlijke informatie op je telefoon te zetten en gebruik hele sterke wachtwoorden voor je iCloud en Google-account. Maar goed, dat is sowieso een goed idee natuurlijk. En heb je geen idee of je wel een veilig account hebt? Check dan deze pagina van SafetyNed. Zij vertellen je hoe goed je op weg bent.

NIEUWS | ACHTERGROND | MEEPRATEN | TECH

Bron: SafetyNed/RTL Nieuws | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tech

Lees dit ook even

Please update your browser