Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Deze tweedehandswinkels bewijzen dat vintage allang niet meer muf is

Tweedehands kleding ‘vies’ of ‘muf’? Die tijden zijn toch écht geweest, en daar weet de ReShare Store alles van. De winkel hult tweedehands in een hip jasje én helpt het goede doel.

| Esmée Oudman

De ReShare Stores zijn een keten tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils.

Lees ook
Emy van ‘De Correspondent’ legt uit hoe (en waar) je zonder schuldgevoel kunt winkelen

Goed idee

Puilt je kledingkast uit of sta je juist te popelen om te winkelen, maar laat de portemonnee dat niet toe? Dan is een bezoek aan de ReShare Store zo gek nog niet. Om kleding die je overhebt te doneren, dan wel om kwaliteitskleding te scoren voor een prikkie.

Wat nou muf?

Wie zich bij een tweedehands winkel een muffe lucht en vieze vloerbedekking inbeeldt, zit er bij de winkels van ReShare Store helemaal naast. Hier bieden ze kleding aan van goede kwaliteit, een luisterend oor én een kop koffie. We horen het al: tijd om te winkelen.

Leger des Heils

De tweedehands winkels zijn onderdeel van het Leger des Heils. Deze organisatie zamelt kleding in voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Een gedeelte hiervan gaat naar de ReShare Stores. Hier wordt het vervolgens tegen een lage prijs verkocht. Niet alleen voor mensen die weinig te besteden hebben, maar ook voor mensen die tweedehands shoppen uit milieu-overwegingen

Waar?

Er zijn inmiddels al negen filialen van de ReShare Store: in Alkmaar, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Tilburg. Kijk ook hier voor meer informatie over het concept.

SNACKS | MODE | LIFESTYLE

Bron: ReShare Store | Foto: ReShare Store

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser