Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Onbereikbaar op je sokken: in dit museum moeten je schoenen én je telefoon uit

Onbereikbaar op je sokken: in dit museum moeten je schoenen én je telefoon uit

Een bezoekje aan de tentoonstelling ‘Unwired’ gaat geheel in thema: bezoekers wordt gevraagd hun schoenen uit te doen en hun telefoon in te leveren.

| Boris Lemereis

Fotograaf Jacqueline Hassink wil bezoekers graag laten ervaren hoe het is om te leven zonder digitale connecties.

Lees ook
Bruidsfotografie van eigen bodem: 9 x jullie mooiste trouwfoto’s

Landschappen zonder bereik
De tentoonstelling is vanaf 20 januari te zien in het Nederlands Fotomuseum. Hassink maakte foto’s van white spots: plekken waar geen bereik is. Die landschappen zijn op groot formaat in het museum te zien. Om het contrast extra te benadrukken zijn er ook portretten te zien van mensen in de metro die helemaal in hun telefoon verdiept zijn.

Helemaal zen
Rondom de tentoonstelling organiseert het museum meerdere activiteiten die voor een digitale detox zorgen. En die schoenen? Die hebben misschien iets te maken met de yogasessies die in het museum gegeven worden. Temidden van de foto’s van de afgelegen plekken is zen worden een stuk makkelijker.

Zou jij al opzien tegen een paar uurtjes museumbezoek zonder je smartphone op zak? Deze telefoonverslaafden gingen voor LINDA.tv het experiment aan: een hele week OFFLINE.

SNACKS | LIFESTYLE | CULTUUR

Bron: Nederlands Fotografiemuseum | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser