Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Marjolein viel veertig kilo af en sloeg bijna door: 'Ik nam soms tien dieetpillen per dag'

Marjolein viel veertig kilo af en sloeg bijna door: 'Ik nam soms tien dieetpillen per dag'

Marjolein (35) deed plussize-modellenwerk en vond haar maatje meer altijd fantastisch. Totdat ze merkte dat ze niet gezond was. Ze besloot af te vallen en is inmiddels veertig kilo kwijt.

| Stephanie Kersbergen

En daar sloeg ze bijna in door. Aan LINDAnieuws vertelt ze haar verhaal.

Lees ook
Rita (52) viel 21 kilo af: ‘Ik kan weer in alle winkels shoppen’

Plussize

Marjolein was altijd al wat zwaarder, vertelt ze. “Maar ik was nooit echt onzeker, en liet ook geen dingen omdat ik overgewicht had. Zo liep ik gewoon modeshows, omdat ik plussize-modellenwerk deed. Ik was trots. Totdat ik een foto van mezelf zag en dacht: daar is wel wat mis gegaan. Ik wilde niet meer zoveel wegen. Ook wilde ik kinderen, maar door het overgewicht ging dat niet.”

Marjolein voor:

Diëten

Ze begon met diëten. “Van Sonja Bakker tot dokter Frank, ik heb alles geprobeerd. Dieetpillen, sporten, poeders, koolhydraatarm, sapjes. Maar zoals het gaat met diëten: als je weer normaal eet, dan kom je bijna twee keer zo snel weer aan. Ik was een ontzettende jojo.” Toch lukte het haar uiteindelijk om vijftig kilo af te vallen. “Ik ben kilometers gaan lopen. Lopen, lopen, lopen. En ik begon meer tijd door te brengen in de sportschool.” Ze ging van 140 naar 90 kilo.

Marjolein voor en na:

Marjolein afvallen

Doorslaan

Op een gegeven moment sloeg ze door in het afvallen. “Ik was alleen maar bezig met sporten en wandelen. Alleen werkt het soms averechts om naar de sportschool te gaan, want met krachttraining bouw je vooral spieren op en val je niet af.” Haar familie begon zich zorgen over haar te maken. “Ik gooide soms tien dieetpillen naar binnen op een dag, of liep twintig kilometer. Soms heb ik die neiging nog steeds, je wil gewoon niet meer zo groot worden.”

Marjolein na:

Marjolein afvallen

Trouwjurk

Van de vijftig kilo die Marjolein is afgevallen, zijn er inmiddels weer tien aangekomen. “We zijn druk met de verhuizing, ik ben druk met werk, ik heb twee kleine kinderen, het is nu lastig om tijd te vinden om te sporten. Maar ik wil die tien kilo er weer af hebben, zeker nu de zomer eraan komt.” Zichzelf wegen doet Marjolein niet graag. “Ik word niet gelukkig van het getal op de weegschaal, maar wel van hoe ik eruit zie. Van hoe ik me voel als mensen zeggen dat ik er goed uit zie. En van het gezond zijn. Mijn trouwjurk uit 2006 is mijn maatstaaf. Als ik die nog pas, dan ben ik nog tevreden.”

SNACKS | INTERVIEW | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: LINDAnieuws | Foto: Marjolein

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser