Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Heb jij je (turbulente) pubertijd nog haarscherp op je netvlies? Dan zoeken we jou

Heb jij je (turbulente) pubertijd nog haarscherp op je netvlies? Dan zoeken we jou

Zoals we allemaal baby zijn geweest, waren we ooit ook allemaal puber. En waar de één daar soepel doorheen fietste, was het voor de ander een – om welke reden dan ook –  rumoeriger tijd. Wij zoeken mensen die hun puberjaren zó weer kunnen oproepen.

| Vera Jansen

En die daar met zichzelf, als puber van nu, over willen praten. Klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet.

Lekker slim

Het leuke – of nou ja, niet altijd, maar daar dacht je toen anders over – aan volwassen zijn, is dat je de keuzes die je als puber maakte, nu níet meer zou maken. Gevaren schat je anders in (met vieren op een scooter: waarom niet); onzekerheid over jezelf is kílling (gaan die puistjes óóit weg?); liefdesverdriet voelt écht als het einde van de wereld en met je ouders praten over seksualiteit en alcohol… ja, dáág.

Puberadvies

Met de kennis van nu, zou je veel dingen van toen héél anders doen, waarschijnlijk. Stel dat je in gesprek zou zijn met je jonge puberzelf, welke adviezen – bijvoorbeeld op het gebied van uiterlijk, avontuur, alcohol en daten – zou je jezelf dan geven? Heb je überhaupt adviezen aan de pubers van nu? Dan zijn wij voor Als Ik Toen Wist Wat Ik Nu Weet, een nieuw programma op LINDA.tv, op zoek naar jou. Heb jij een mooi verhaal en advies dat je met pubers wil delen? Geef je dan nu op via oproep@linda.tv 

De Britse coureur Lewis Hamilton doet het voor: hij leest een brief aan zijn jongere zelf voor.

Als Ik Toen Wist Wat Ik Nu Weet wordt gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid.

SNACKS | OPROEP | LIFESTYLE

Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser