Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

snacks

Anna Nooshin cureerde deze kunstexpositie van 'Banksy van Iran'

Anna Nooshin cureerde deze kunstexpositie van 'Banksy van Iran'

Anna Nooshin is – naast presentatrice en ondernemer – nu ook curator geworden. Vanaf 1 juni is de expositie ‘A Moment of Clarity’ van de Iraanse artiesten ICY & SOT te zien in het Moco Museum, die Anna Nooshin cureerde.

Dat deed ze samen met de oprichter van het museum, Kim Logchies.

Lees ook
Anna Nooshin belandt in ambulance en neemt daarmee Fred van Leer in de maling

Banksy van Iran

Het duo ICY & SOT wordt ook wel de ‘Banksy van Iran’ genoemd. Hun werk is in eigen land verboden, maar hier wordt er veel aandacht aan besteed. Zo zijn er al verschillende exposities georganiseerd met hun werken en gaan de twee, in opdracht van Gemeente Amsterdam, aan de slag met de zeecontainers bij Amsterdam Sloterdijk. Dat doen ze in aanloop naar hun expositie A Moment of Clarity, die van 1 juni tot en met eind oktober te zien is in het Moco Museum.

moco museum anna nooshin

Anna Nooshin

Kim Logchies, de eigenaresse van het particuliere Moco Museum in Amsterdam, wilde graag met Anna Nooshin samenwerken. Ze kozen voor de Iraanse broers ICY & SOT, om hier een expositie over te cureren. Anna Nooshin is, net als de artiesten, gevlucht uit haar geboorteland Iran. Alle drie hebben ze hun leven een positieve draai weten te geven, ondanks de valse start die ze hadden.

moco museum anna nooshin

New York

Anna en Kim reisden begin maart af naar New York, om de broers te ontmoeten en hun werken te selecteren voor de expositie. Bij het hele proces van de expositie is Anna Nooshin aanwezig geweest.

Kim Logchies, Anna Nooshin en de broers Icy en Sot.

moco museum anna nooshin

Kijk op de site van Moco Museum voor meer informatie. 

Anna’s lievelingseten? “Pizza met patat.”:

Meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s? Volg LINDA.tv dan op Facebook.

SNACKS | BEKEND | LIFESTYLE

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser