snacks

8 x nog meer Netflix-kanjers die je nog niet van alle kanten getipt hebt gekregen

8 x nog meer Netflix-kanjers die je nog niet van alle kanten getipt hebt gekregen

De beste series, films en docu’s vervelen nooit en met het ‘slechte’ weer kunnen we weer heerlijk ongegeneerd bingewatchen. Netflix heb je nooit uitgespeeld.

| Anneloes Schohaus

Eerder kwam onze redactie al met een lijstje Netflix-toppers die (volgens ons onterecht) nog wat aan de onbekende kant zijn, en daar komen er nu acht bij.

1. I am a Killer

In deze serie vertellen verschillende gevangenen die op ‘Death Row’ zitten hoe ze in de bajes terecht zijn gekomen. IMDb-rate: 7,6.

Dit vinden wij

Eline, contentmanager: “Naast fictieve series bingen, is het soms best lekker om ‘iets serieus’ te kijken. In I am a killer komen ter dood veroordeelde criminelen aan het woord die in de gevangenis wachten op hun dood. Ze leggen gedetailleerd uit waarvoor ze veroordeeld zijn en wat dit doodvonnis met ze doet. Ook komen de nabestaanden van het slachtoffer aan het woord. Al met al een indringende docu.”

2. Le Chalet

Deze serie gaat over een groep vrienden die een afgelegen chalet bezoekt in de Franse Alpen en daar vervolgens moet zien te overleven. IMDb-rate: 6,9.

Dit vinden wij

Tim, senior-redacteur: “Vergeleken met La Forêt en La Mante is dit een veel minder bekende serie, maar hij is mínstens net zo spannend. Een soort whodunit, maar dan enger en onheilspellender – met op zijn minst een aantal onverwachte wendingen. Eén van de beste series die ik ooit heb gezien.”

3. Amy

Deze documentaire gaat over het leven van Amy Winehouse. Zeldzame homevideo’s en interviews nemen je mee in het leven van de veel te vroeg overleden zangeres. IMDb-rate: 7,8.

Dit vinden wij

Alexandra, socialmediastagiaire: “De documentaire is erg interessant en waarheidsgetrouw. Het is heel hard om te zien hoe het publiek en de tabloids haar naar de afgrond hebben geholpen.”

4. Dark Tourist

Journalist David Farrier bezoekt over de hele wereld de meest ongebruikelijke en lugubere toeristische plekken. Van zwemmen in meren die gevormd zijn door een nucleaire explosie tot het schoonmaken van een gemummificeerd lichaam in Indonesië. Hij maakt het mee. IMDb-rate: 7,8.

Dit vinden wij

Stijn, nieuwsstagiair: “Een journalist onderzoekt de donkere kanten van vakantievieren over de hele wereld. Dit doet hij door de grenzen van het van zwarte toerisme op te zoeken. Hij volgt vakantiegangers die voor de lol de grens tussen Mexico en Amerika oversteken of met Pablo Escobars grootste huurmoordernaar op de foto willen. Ik vind het superinteressant om te zien dat er ook mensen zijn die niet de hele tijd lui op het strand liggen.”

5. Requiem

De moeder van celliste Matilda Gray pleegt zelfmoord. Wanneer de celliste haar moeders bezittingen doorzoekt, ontdekt ze dat die geheimen heeft met betrekking tot een verdwijning van een jong meisje. IMDb-rate: 6,4.

Dit vinden wij

Tim, senior-redacteur: “Requiem is allesbehalve vrolijk, maar het plot is spannend en mysterieus genoeg om je tot het einde geboeid te houden. Misschien duurt het zelfs net iets te lang tot je precies doorhebt hoe de vork in de steel zit, maar de hoeveelheid enge momenten en plot-twists maken dat goed. Durf hierna nog maar eens Wales te bezoeken.”

6. Amour

Deze film gaat over de tachtig jaar oude George en Anne. De liefde van het oude koppel wordt op de proef wordt gesteld wanneer een van hen ziek wordt. IMDb-rate: 7,9.

Dit vinden wij

Alexandra, socialmediastagiaire: “Amour is een fantastische film over een bejaard koppel waarvan de vrouw Anne op een dag een lichte beroerte krijgt en verlamd raakt. Het is tragisch verhaal met veel tranen, maar zo mooi.”

7. My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman

Tv-legende David Letterman nodigt in zijn maandelijkse talkshow interessante persoonlijkheden uit. Hij vraagt ze het hemd van het lijf in diepte-interviews en doet uitstapjes. IMDb-rate: 8.

Dit vinden wij

Stijn, nieuwsstagiair: “Talkshowlegende David Letterman heeft een aantal enorm boeiende gasten tegenover hem gehad voor deze interviewreeks. Zo sprak hij president Obama, comédienne Tina Fey en acteur George Clooney over hun jeugd, carrière en levensdoelen. Enorm mooi om te zien hoe de bekendste mensen het leukst kunnen doen.”

8. Lovesick

Wanneer Dylan erachter komt dat hij een soa heeft, neemt hij contact op met ál zijn exen. Op een komische manier beleeft hij al zijn romantische misstappen. Letterlijk ziek van de liefde dus. IMDb-date: 8,1.

Dit vinden wij

Alexandra, socialmediastagiaire: “Lovesick is een leuke serie à la Please Like Me. Elke aflevering gaat over één van de exen. Echt leuk om met je beste vrienden te kijken.”

Lees ook
10 x Netflix-toppers die je niet al van honderd kanten getipt hebt gekregen

De zon schijnt en daarom geeft LINDA. korting op de fijnste producten in onze shop. Neem hier snel een kijkje.

VIDEO'S | SNACKS | TV | LIFESTYLE | BIOS & BINGEN

Bron: LINDAnieuws / IMDb | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer snacks

Lees dit ook even

Please update your browser