Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Warm blijven wordt sport an sich voor wintersporters in Alpen: 'Het wordt -20'

Warm blijven wordt sport an sich voor wintersporters in Alpen: 'Het wordt -20'

Het kan niemand ontgaan zijn: als gevolg van een koude luchtstroom uit Siberië wordt het koud, kouder, koudst in ons land. Maar niet alleen Nederland krijgt te maken met dalende temperaturen. 

| Justine Wouterson

In de Alpen kan het na het weekend tot wel 20 graden gaan vriezen, waarbij de gevoelstemperatuur kan dalen tot -30.

Lees ook
Volgende week schaatsend naar je werk? Hou je vast: het wordt min 10 graden celsius

‘Draag speciale kleding’

WeerOnline drukt wintersporters die dit weekend richting het Alpengebied vertrekken dan ook op het hart om extra maatregelen tegen de kou te nemen. “Bij zulke lage temperaturen moet je wel echt speciale kleding dragen, anders houd je het niet lang vol op de piste. Neem bijvoorbeeld Val Thorens in Frankrijk, waar veel Nederlanders naartoe gaan. Daar wordt het dinsdag minimaal -17 en maximaal -21 graden. De gevoelstemperatuur kan dan richting -30 gaan”, aldus een woordvoerder.

Kou en après-ski geen goede combinatie

De combinatie van après-ski met de ‘Russische beer’, het heftige koufront dat in aantocht is, is helemaal een gevaarlijke, zo waarschuwt het Rode Kruis. “Door het drinken van alcohol ligt onderkoeling sneller op de loer, omdat de bloedvaten verwijden.” In zo’n situatie extra dik aankleden dus, geeft de organisatie mee.

Filegevaar

Wie dit weekend de auto pakt richting wintersportgebieden, zou ook extra voorzorgsmaatregelen moeten treffen wegens filegevaar, meldt de hulporganisatie. “Neem voldoende eten, drinken en dekens in de auto mee”, klinkt het advies.

NIEUWS | WEER | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser