Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Oppassen geblazen: winterweer zorgt in wintersportgebieden voor lawinegevaar

Oppassen geblazen: winterweer zorgt in wintersportgebieden voor lawinegevaar

In grote delen van de Alpen heeft het koude winterweer al voor een dikke laag sneeuw gezorgd. En hoewel dat voor de ski-liefhebbers als muziek in de oren klinkt, zorgt het ook voor gevaarlijke omstandigheden.

| Stijn de Vries

Er wordt namelijk al gewaarschuwd voor lawinegevaar.

Lawinegevaar

De kakelverse witte sneeuw zorgt dan wel voor een mooi plaatje, maar handig en veilig is het op dit moment niet. Alle bergpassen in Zwitserland zijn vandaag gesloten en ook Oostenrijkse media waarschuwen. Er wordt gesproken van een groot lawinegevaar vanaf 1800 meter hoogte. Daar ligt nu vijftig tot tachtig centimeter sneeuw. Ga je hoger, dan ligt er nóg veel meer sneeuw. De harde wind vergroot het lawinegevaar nog eens. De een na hoogste alarmfase, code 4, is dan ook van kracht.

Lees ook
Na regen komt…(waarschijnlijk) sneeuw: het weekend wordt winters

Sneeuw in Nederland

Niet alleen in de Alpen is het koud. Ook in Nederland kunnen we witte vlokken verwachten. Zondagnacht is daarop het meeste kans, maar in de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdagochtend gaat het al licht vriezen met temperaturen tussen de min twee en min vijf graden. Dus ook dan is ’t slim om je dik in te pakken.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN | NATUURGEWELD

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser