Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Reisvrienden opgelet: dit zijn Open Jaw tickets en zo vind je ze

Reisvrienden opgelet: dit zijn Open Jaw tickets en zo vind je ze

Zag je de term Open Jaw tickets al vaker voorbij komen, maar heb je de klok horen luiden zonder te weten waar precies de klepel hangt? Skyscanner legt ons het uit. 

| Suzette Hermsen

Nogal bruikbaar voor mensen die heel erg van rondreizen houden.

Lees ook
Dit zijn de heilige boekmomenten voor echt goedkope vliegtickets

Open Jaw ticket

Een Open Jaw vlucht is namelijk een retourvlucht waarbij je naar een bepaalde bestemming (bijvoorbeeld Barcelona) vliegt, maar vanaf een andere bestemming weer terugvliegt (bijvoorbeeld Valencia). Ideaal dus voor mensen die tijdens hun reis meerdere plekken willen aandoen.

Nog meer uitleg

En er zijn meer mogelijkheden. Je kunt namelijk ook van dezelfde aankomstbestemming (Barcelona) terugvliegen naar een andere bestemming (Londen). De enige voorwaarde van het boeken van een Open Jaw vlucht is dat twee van de vier luchthavens overeenkomen. Je kunt ook een dubbele Open Jaw vlucht boeken, waarbij je vertrekt en landt op vier verschillende luchthavens. Dan vlieg je bijvoorbeeld van Amsterdam naar New York en van Boston naar Parijs. Duizelt het je? We geven je vier voorbeelden.

Lees ook
11 x deze plekken moet je zeker niet overslaan als je in New York bent

1. Citytrippen in Oost-Europa

In Oost-Europa vind je tal van levendige, historische steden waar veel jongeren naartoe reizen vanwege de lage prijzen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Boedapest en Praag? Voor minder dan €90 in totaal kun je twee verschillende steden in twee verschillende landen bezoeken. Maar dan moet je wel bereid zijn te vliegen van en naar de goedkoopste luchthavens. Een voorbeeldje: als je in september 2018 van Rotterdam naar Boedapest vliegt, van Boedapest naar Praag en van Praag naar Eindhoven ben je in totaal vanaf € 86 * kwijt.

2. Strand en stad in Spanje

Het voorjaar en het najaar zijn de ideale seizoenen voor een stedentrip en zeker in het najaar kun je ook nog wel rekenen op warme temperaturen. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, combineer dan een stedentrip in het Spaanse binnenland met een paar dagen strand op de Canarische Eilanden. Daar liggen de temperaturen in het voor- en najaar rond de 25 graden. Een voorbeeldje: als je in oktober van Amsterdam naar Madrid vliegt, van Madrid naar Gran Canaria en van Gran Canaria naar Amsterdam, ben je in totaal vanaf € 154* kwijt.

3. Roadtrip door de VS

Een roadtrip door de VS is een ideale manier om het land te verkennen, want vergis je niet: de afstanden die je af kunt leggen zijn gróót. Kies voor de wereldberoemde Route 66 van Chicago naar Los Angeles, rijd over de Highway 1 langs de westkust of pak juist het muzikale zuidoosten. Wil je bijvoorbeeld in juni van Amsterdam naar Chicago vliegen, vervolgens een roadtrip per huurauto maken, en vanuit Los Angeles weer naar Amsterdam vliegen, dan ben je in totaal vanaf € 359* kwijt voor de vluchten.

4. Zuid-Afrikaanse highlights

Dé drie highlights van Zuid-Afrika – Kaapstad, Johannesburg en de tussenliggende Garden Route – worden samen ook wel de Tuinroute genoemd. De 700 kilometer lange route voert je langs spectaculaire baaien, iconische bergen, fantastische wijngaarden en waanzinnig mooie stranden. De beste reistijd ligt tussen december en maart, als het in Nederland winter is. Van Amsterdam naar Kaapstad, van Kaapstad naar Johannesburg en vervolgens van Johannesburg naar Amsterdam vliegen kost je nu € 631*.

Hoe vind je Jaw Tickets

Eén nadeel aan Open Jaw tickets: je moet ze zelf vinden, en daar is helaas geen website voor. Het best kun je zoeken via prijsvergelijkers. Kies daar vervolgens voor de optie ‘terug vanaf een andere bestemming’. Bij luchtvaartmaatschappijen wordt hier veelal de term Multi-city ticket voor gebruikt. En dan nu: zoeken maar.

*Prijzen d.d. april 2018. Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

Meer van dit soort fijne reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

SNACKS | ACHTERGROND | REIZEN

Bron: Skyscanner | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser