Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Waddeneilanden volgens 'The New York Times' één van dé plekken om naartoe te gaan in 2019

Waddeneilanden volgens 'The New York Times' één van dé plekken om naartoe te gaan in 2019

Ieder jaar stelt ‘The New York Times’ een lijst samen van 52 plekken waar je naartoe zou moeten reizen. De Waddeneilanden – die langs de Nederlandse, maar ook de Duitse en Deense kust liggen – staan dit jaar óók op die lijst.

| Kirsten Zijderveld

Op plek 30 welteverstaan.

Waddeneilanden

The New York Times schrijft dat duurzaam toerisme opbloeit op de West-Friese eilanden, zoals ze ook wel genoemd worden. Het is een hotspot op het gebied van biodiversiteit, en dat het Nationaal Park Lauwersmeer begonnen is met dark-sky safari’s én komend jaar een zeehondencentrum opent, is ook het noemen waard. Bezoekers kunnen bij laatstgenoemde zelf helpen met de revalidatie en vrijlating van twee zeehondensoorten. In 2020 staat de opening van het Wadden Sea World Heritage Center op de planning.

Bijzondere excursies

Beleef Lauwersoog organiseert excursies naar Schiermonnikoog en daar kun je sinds kort ook slapen in slaapcapsules en gerenoveerde bunkers boven het water, die ooit gebruikt werden door eendenjagers. Het Deense eiland Fanø is begonnen met oester-safari’s, waar bezoekers zelf met een gehuurd bootje op zoek kunnen naar oesters.

Oesters

Op het Fanoe Oyster Festival, dat in oktober dit jaar zal plaatsvinden, doen gerenommeerde chefs uit heel Denemarken mee met de jaarlijkse oesterwedstrijd (waar zelfs eens oesterbier en oesterijs werd gemaakt). Allemaal redenen waarom The New York Times vindt dat de Waddeneilanden een bezoek waard zijn.

Lees ook
Vaker op vakantie, sportief zijn en nóg 3 x de reistrends van dit jaar

Verder op de lijst

Naast onze Waddeneilanden zijn er nog véél meer plekken die de krant aanraadt om te bezoeken. Dit is de top 10:

1. Puerto Rico

2. Hampi, India

3. Santa Barbara, Californië

4. Panama

5. München, Duitsland

6. Eilat, Israël

7. Setouchi Islands, Japan

8. Aalborg, Denemarken

9. De Azoren, Portugal

10. Ontario Ice Caves, Canada

De volledige lijst ’52 places to go in 2019′ van The New York Times bekijk je hier. En wil je meer van dit soort leuke reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: The New York Times | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser