Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Baby raakt onwel door hitte in (vertraagd) vliegtuig, maar moeder mag toestel niet verlaten

Beelden, waarop te zien is hoe de bemanningsleden van Pakistan International Airlines een moeder ervan weerhouden met haar onwel geworden baby een vertraagd vliegtuig te verlaten, gaan momenteel het internet over.

| Marloes van Wijnen

De hitte in het stilstaande toestel werd het kind te veel.

Hitte in het vliegtuig

Het was 35 graden in Frankrijk toen het vliegtuig afgelopen vrijdag op het punt stond om vanaf Parijs te vertrekken naar Islamabad, de hoofdstad van Pakistan. Om onduidelijke omstandigheden liep de vlucht echter vertraging op. Tijdens die vertraging werd het zo heet in het vliegtuig – enkele passagiers beweren dat de airconditioning in het vliegtuig werd uitgezet – dat een paar maanden oude baby oververhit raakte en onwel werd door de hoge temperatuur.

Geen toestemming

Op de beelden is te zien hoe de moeder, die veel bijval krijgt van andere passagiers, al schreeuwend en in paniek de bemanningsleden ervan probeert te overtuigen dat zij en haar baby onmiddellijk het vliegtuig moeten verlaten, maar dat staat de crew niet toe. Zij zouden van autoriteiten te horen hebben gekregen dat dat een overtreding van de veiligheidsregels zou zijn. Om die reden was het onmogelijk de moeder tegemoet te komen.

Verklaring

Pakistan International Airlines heeft inmiddels in een verklaring laten weten onderzoek te gaan doen naar het voorval. In die verklaring schrijft het bestuur dat de vertraging dertig minuten zou hebben geduurd, terwijl passagiers beweren dat ze langer dan 2,5 uur aan de grond hebben gestaan. De moeder en het kind zouden na het voorval naar een ander deel van het vliegtuig zijn verplaatst. De beelden zijn op Facebook al meer dan zesduizend keer bekeken.

Moeder en baby

Op Twitter laat de luchtvaartmaatschappij weten dat het inmiddels weer goed gaat met de moeder en het kind. Een medewerker van de organisatie zou de familie thuis hebben opgezocht om er zeker van te zijn dat ze het goed maken. ‘Onze passagiers zijn erg belangrijk voor ons’, schrijft de maatschappij. ‘We zijn blij dit nieuws te kunnen delen.’

Lees ook
Drie jonge kinderen in snikhete auto achtergelaten, politie bevrijdt ze

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN | VIRAL VIDEO

Bron: Fox News | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser