Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Helemaal klaar met dat gezweet? Op deze bestemmingen is het lekker koel

Helemaal klaar met dat gezweet? Op deze bestemmingen is het lekker koel

Voor Nederlandse begrippen is het een hete zomer en we zouden geen Nederlanders zijn als we daar niet over zouden klagen. Daarom maakte Skyscanner een lijstje van bestemmingen waar het lekker koel is op dit moment. 

| Kirsten Zijderveld

En we delen er graag een paar met je. Voor iedereen die alweer helemaal klaar is met dat gezweet.

1. IJsland (15 graden)

De prachtige landschappen, watervallen en gletsjers in IJsland kun je in de zomermaanden goed bezoeken, want dan is het er het warmst. En dan bedoelen we een graad of twaalf, maximaal vijftien. Heerlijk temperatuurtje om ellenlange wandelingen te maken.

2. Varangerfjord, Noorwegen (15 graden)

Hoewel het in Noorwegen behoorlijk warm kan worden in de zomer, is er een gebied waar het meestal niet warmer wordt dan vijftien graden: de omgeving rondom de Varangerfjord bij de Barentszzee. Ideaal voor mensen die een vakantiebestemming zoeken waar het niet tropisch wordt.

3. Shetlandeilanden (13 graden)

In Lerwick, de hoofdstad van de Shetlandeilanden, wordt het niet warmer dan een graad of dertien. Voor wie de eilandengroep niet kent: het hoort bij Schotland en ligt tussen Schotland en Noorwegen in, en de landschappen en kustlijnen zijn er prachtig.

4. Nuuk, Groenland (11 graden)

Wie nog een tikkeltje kouder wil, kan in de zomer ook een bezoek brengen aan Nuuk, de hoofdstad van Groenland. In de winter wordt het er ijskoud (tot wel min dertig graden), maar nu is het er prima te doen met een temperatuur rond de tien graden.

5. Ushuaia, Argentinië (2 graden)

Als je slechts een beetje verkoeling zoekt gaat deze bestemming je misschien wel iets te ver, maar deze zuidelijkste stad ter wereld ligt net boven Antarctica. En het is er adembenemend mooi.

Lees ook
Oké veertig graden wordt het niet maar heet wordt het wel en zó overleef je die hitte

Voor nog meer fijne reisberichten volg je LINDA.reizen ook op Facebook.

SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Skyscanner | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser