Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

5 x stranden die je zeker niet moet overslaan tijdens een (road)trip door de Algarve

5 x stranden die je zeker niet moet overslaan tijdens een (road)trip door de Algarve

In welk restaurant moet je écht eten in Parijs en wat mag je absoluut niet missen als je naar Zuid-Afrika gaat? Je vindt de fijnste (buitenlandse) tips in de rubriek: Reistips van de Redactie. 

| Kirsten Zijderveld

Deze keer: (eind)redacteur Kirsten over de Algarve in Portugal.

Stranden Algarve

De stranden van de Portugese Algarve worden vaak de mooiste van Europa genoemd. Meer dan terecht, want als je van het oosten naar het westen langs de kust reist, worden de stranden steeds indrukwekkender en mooier. Er zijn tientallen plekken waar je kunt stoppen tijdens je (road)trip, maar onderstaande moet je zeker meepakken:

1. Praia da Falésia

Dit strand, dat in de buurt ligt van het plaatsje Olhos d’Agua, is bekend vanwege z’n rode kliffen en dat is ook precies wat het zo mooi maakt. Het allerbeste moment om naar Praia da Falésia te gaan, is tijdens zonsondergang. Van bovenop de kliffen heb je dan een prachtig uitzicht.

stranden algarve

2. Praia de Albandeira

Dit strand lijkt in eerste instantie een ‘gewoon’ mooi strand, maar als je door de kleine doorgang rechts in de rotsen loopt, sta je ineens op een compleet ánder strand. Die doorgangetjes vind je trouwens bij veel stranden in de Algarve, en het loont telkens weer; de ene plek die je ‘ontdekt’ is nog mooier dan de andere.

stranden algarve
stranden algarve

3. Praia da Marinha

Dit is duidelijk een van de bekendste stranden van de streek, te merken aan de foodtrucks en de kleine markt bovenaan de kliffen, maar het is ook zeker een van de mooiste. Als je aan komt lopen, liggen de kliffen onder je en je kunt er via kronkelweggetjes (en een trap) naar beneden of boven langs wandelen.

stranden algarve

Lees ook
Binnenkort naar Portugal? 4 x boek dan één van deze authentieke logeeradressen

4. Praia do Camilo

Dit is één van de stranden vlakbij Lagos (heel gezellig stadje en goede uitvalsbasis voor een vakantie in de Algarve). Je moet er een helse trap voor afdalen – waar je gegarandeerd spijt van krijgt als je weer terug omhoog moet – maar het is hier over het algemeen iets rustiger dan bij het naastgelegen populaire Praia Dona Ana.

stranden Algarve

5. Praia da Cordoama

Na een bezoek aan Sagres, het zuidwestelijkste puntje van Europa, is het aan te raden om verder omhoog te rijden langs de westkust van Portugal. Daar wordt de omgeving groener en zijn de stranden uitgestrekter. Praia da Cordoama is gigantisch lang en breed, en je kunt – als je beter schoeisel bij je hebt dan teenslippers – via een bergweggetje omhoog klimmen om nóg verder over de kustlijn uit te kijken.

stranden algarve

Lees ook
Toptrip: van Lissabon naar de Algarve in een Volkswagen-busje

Zelf boeken

Lijkt dit je wel wat? Zo’n vakantie in de Algarve. TUI heeft een groot aanbod heerlijke vakanties in dit nog heerlijkere gebied voor je op de plank liggen. Zo zit je al acht dagen voor maar 139 euro in dit fijne stukje Portugal. Bekijk hier alle vakanties.

Wil je nog meer tips voor een vakantie in de Algarve, over waar te verblijven bijvoorbeeld? Stel ze dan onder dit bericht, of via Instagram. Voor nog meer reisberichten op je tijdlijn volg je LINDA.reizen ook op Facebook.

SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Kirsten Zijderveld | Foto: Kirsten Zijderveld

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser