Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Stewardess Anne vloog met Willem-Alexander: 'Absoluut een goede piloot'

Stewardess Anne vloog met Willem-Alexander: 'Absoluut een goede piloot'

Sinds we weten dat Willem-Alexander weleens een vliegtuig bestuurt, vragen alle KLM-passagiers zich af: zijn we ooit door Wim-Lex naar onze vakantie gevlogen?

| Boris Lemereis

Vorig jaar spraken wij Stewardess Anne* (toen 38), die een keer onderdeel uitmaakte van de crew die met de koning vloog. Omdat Willem-Alexander vandaag weer achter de stuurknuppel is gespot, delen we het interview graag nog eens met je.

Lees ook
Koning was copiloot in cityhopper KLM en door dit trucje bleef hij anoniem

Ingeroosterd met de prins

Anne was geregeld stewardess bij KLM Cityhopper, waar Willem-Alexander vloog. Een jaar of negentien geleden, Anne was rond de twintig, werd ze ingeroosterd op een vlucht naar Lyon toen ze te horen kreeg dat de kroonprins voor die trip haar collega zou zijn. “Hij bleef nooit ergens overnachten, maar deed alleen vluchten waarbij je op één dag heen en weer moest.”

Een goede piloot

Tot echt uitgebreid contact kwam het tijdens die vlucht niet, maar Anne omschrijft onze koning als “heel sociaal en absoluut een goede piloot”. Ze ontmoetten elkaar bij het bemanningscentrum en dronken tussen de twee vluchten door een kop koffie. Willem-Alexander deed geen extra moeite om anoniem te blijven: zijn pilotenjas en petje waren genoeg. Wel was er altijd extra beveiliging aan boord, vertelt Anne.

Door de mand

Of hij echt nooit door de mand viel? “Één keer bijna”, vertelt Anne. Van een piloot die met Willem-Alexander vloog, hoorde ze dat er op een keer een ernstig ziek kind aan boord was. Hij had als grote wens om nog een keer in een cockpit te kunnen kijken. Dat mocht. Het jongetje had natuurlijk vooral oog voor alle knopjes en het uitzicht, maar de vader viel iets anders op. Die zei: “Jij lijkt wel heel erg op onze kroonprins.” En na een korte stilte: “Je zou je eens moeten opgeven voor Wie van de Drie“.

Van Buren

In een interview met de Telegraaf vertelde Willem-Alexander dat hij zijn naam niet gebruikt, maar de passagiers welkom heet “namens de kapitein en bemanning”. Anne herinnert zich dat hij ook wel eens de naam ‘Van Buren’ gebruikte: een bekende schuilnaam van de koninklijke familie. Willem-Alexander reed onder die naam onder meer de Elfstedentocht in 1986.

Huwelijk

Anne ziet piloot ‘Van Buren’ af en toe nog lopen. “Hij vliegt altijd met vaste piloten. Hun band is zelfs zo goed dat zij waren uitgenodigd voor zijn huwelijk.” Bij Cityhopper zul je de koning trouwens niet meer zien: Willem-Alexander liet zich omscholen tot Boeing 737-piloot, dat was ook het vliegtuig waarin hij vandaag werd gespot.

*Anne blijft liever anoniem. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook
Kijk ‘m eens fier zitten: koning Willem-Alexander in ‘zijn’ cityhopper

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst… Linda komt ook.

NIEUWS | KONINGSNIEUWS | BEKEND | INTERVIEW | REIZEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser