Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Gedupeerde reizigers eisen geld van Ryanair na stakingen

Gedupeerde reizigers eisen geld van Ryanair na stakingen

Reizigers uit Nederland, België en Duitsland willen geld zien nadat zij de dupe werden van stakingen van luchtvaartmaatschappij Ryanair. Ze eisen zeker 1,3 miljoen euro.

| Maaike van de Graaf

Dat bevestigt EUclaim na berichtgeving van de NOS.

Schadeclaim Ryanair

Het gaat om claims van in totaal 4500 reizigers. Zij kregen door de stakingen te maken met vertragingen van meer dan drie uur of geschrapte vluchten. In totaal zouden meer dan 137.000 passagiers recht hebben op vergoedingen als gevolg van de stakingen.

Geen recht

Ryanair stelt in een reactie dat klanten geen recht hebben op een vergoeding, omdat de stakingen buiten de macht van de vliegmaatschappij zouden liggen. De daaruit voortvloeiende problemen voor passagiers zijn Ryanair daarom niet aan te rekenen, redeneert het bedrijf.

Staking hier, staking daar

De afgelopen maanden heeft het personeel van Ryanair meerdere keren gestaakt, waardoor de luchtvaartmaatschappij veel vluchten in Europa moest annuleren. Tienduizenden reizigers konden niet vliegen of hadden vertraging.

Lees ook
Ruim 50.000 Ryanair-passagiers gedupeerd door aangekondigde stakingen

NIEUWS | REIZEN

Bron: NOS | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser