reizen

Dakterrassen, tapas en de mooiste zonsondergang: 8 x fijne plekken in Madrid

Dakterrassen, tapas en de mooiste zonsondergang: 8 x fijne plekken in Madrid

In welk restaurant moet je écht eten in Parijs? En wat wil je absoluut niet missen als je naar Zuid-Afrika gaat? Je vindt de fijnste (buitenlandse) tips in de rubriek: Reistips van de Redactie. 

| Kirsten Zijderveld

Deze keer: tips voor een stedentrip Madrid van redacteur Kirsten.

Lees ook
Deze restaurants moet je zeker onthouden als je naar Valencia gaat

1. Ontbijten bij HanSo Café

Zoals iedere grote stad barst het ook in Madrid van de gezellige ontbijt- en koffietentjes. Zonde om er daar niet minstens één van mee te pikken. Het knusse HanSo Café in de hippe wijk Malasaña heeft heerlijke koffie en onder andere verse croissantjes, wafels en yoghurt met vers fruit. Mocht je je in een hotel al te buiten zijn gegaan aan een gigantisch ontbijtbuffet, doe hier dan alleen een kop koffie of onthoud ‘m voor de lunch. La Bicicleta Café en Toma Café zijn ook goede opties.

2. Palacio De Cristal

In het Retiro Park is het heerlijk uitrusten, mensen kijken, en varen op het meer. Maar er zijn ook meerdere gebouwen waar je zo even (gratis) binnenloopt om wisselende exposities van kunstenaars te bekijken. Palacio De Cristal is er daar één van, en door de glazen wanden die weerspiegelen is het meteen de meest indrukwekkende. In het nabijgelegen Museo del Prado, één van de grootste en beroemdste musea ter wereld, bekijk je werken van onder meer El Greco en Velázquez.

Impressive work at the Crystal Palace ✨ #palaciodecristal #palimpsest #madrid

A post shared by Kirsten Zijderveld (@kirstenzijderveld) on

3. Churros eten bij San Ginés Chocolateria

Deze chocolateria is de bekendste van Madrid en bestaat sinds 1894. Grote kans dat je even in een rij moet aansluiten. Het is hier altijd loeidruk, maar het is het wachten meer dan waard.

¿Apetece?

A post shared by Chocolateria San Gines (@chocosangines) on

4. Jardín Secreto Salvador Bachiller

Salvador Bachiller is een Spaanse winkel waar je onder meer tassen, schoenen en woonaccessoires kunt kopen. Wat niet iedereen weet is dat het filiaal aan de Calle de la Montera in Madrid een verborgen dakterras vol groen heeft op de vijfde verdieping. Lekker voor lunch of een glas sangria (of twee).

Loved this hidden rooftop terrace 🌿 #jardinsecreto #madrid

A post shared by Kirsten Zijderveld (@kirstenzijderveld) on

5. Museo del Jamon

Hoewel dit klinkt (en er een béétje uitziet) als een toeristenplek, is het toch echt heel leuk om hier rond een uur of zeven even binnen te lopen. Het staat er dan vol met Madrilenen die aan de bar een drankje en een portie (of broodje) jamon ibérico of serrano nuttigen voor slechts een paar euro. Er zijn meerdere filialen in de stad, dus er is er altijd wel eentje in de buurt.

Lees ook
3 x foodhallen in Madrid waar Nederland nog een puntje aan kan zuigen

6. Overdekte markthallen

Nu we het dan toch over die ham hebben: die eet je ook in één van de vele markthallen in Madrid, op een plankje met daarnaast heel veel kaas. Het leukste is om bij elk kraampje iets anders te proeven (en drinken). Vergeet vooral de patatas bravas niet.

7. Dakterrassen

Madrid is vanboven prachtig en als de lucht blauw is (en dat is-ie daar vaak) steekt dat heerlijk af tegen al die mooie daken. Een veel getipte plek is het dakterras van het Círculo de Bellas Artes, maar mocht je daar om de een of andere reden niet naar binnen komen (want te druk of gesloten), dan is het terras op de elfde verdieping van het naastgelegen NH Collection Hotel ook een topplek.

8. Zonsondergang bij de Tempel van Debod

Hoewel de zonsondergang vanaf een dakterras gezien al fantastisch is, is er in Madrid een nóg betere plek om die te bekijken: de Templo de Debod. Dit is een eeuwenoude Egyptische tempel, omgeven door het Parque del Oeste. De tempel is ’s avonds verlicht, maar daarnaast ligt het wat hoger waardoor je een adembenemend uitzicht hebt op de stad.

Héél veel eten en drinken dus, en dan is dit nog maar een greep uit wat Madrid allemaal te bieden heeft. Bovenal is het een geweldige shopstad. Ook naar Madrid? Bekijk hier wat TUI voor je in de aanbieding heeft. Voor nog meer reisberichten op je tijdlijn volg je LINDA.reizen ook op Facebook.

SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Kirsten Zijderveld | Foto: Kirsten Zijderveld/Instagram/Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser