Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Reisblogger maakt aangrijpende foto's van verstoten leeuw die overlijdt

Reisblogger maakt aangrijpende foto's van verstoten leeuw die overlijdt

In Zuid-Afrika stuitte een Amerikaanse reisblogger op een leeuw die was verstoten door zijn familie. Hij maakte aangrijpende foto’s van z’n laatste momenten.

| Raounak Khaddari

De leeuw, die bekend staat als Skybed Skar, was helemaal op zichzelf aangewezen.

Lees ook
Deze man lijkt níets om zijn dieren te geven en dat frustreert kijkers ‘Mr. Frank Visser’

Koning

Hij moest zo trots zijn als een leeuw, toen Skybed Skar ooit de koning was van z’n troep. Maar nadat hij daar geen deel meer van mocht uitmaken, raakte het dier alles kwijt: z’n familie, bescherming maar ook al het voedsel waar andere leeuwen voor zorgden.

Laatste minuten

Skybed verhongerde en reisblogger Larry Anthony Pannell (64) uit Californië zag het dier tijdens z’n laatste momenten in het Kruger National Park. ‘Ik zag ‘m drinken, maar pas toen het dier overeind probeerde te komen zag ik dat de leeuw uit slechts huid en botten bestond’, schrijft Larry. Hij maakte foto’s van de leeuw in z’n laatste minuten.

trotse leeuw honger

trotse leeuw honger

Rustplek

Skybed ging liggen in het gras, in de schaduw, onder een boom. ‘Daar overleed ‘de koning”, schrijft Larry op z’n blog. ‘Ik liet mijn camera vallen en staarde naar ‘m. Ik wilde niet dat hij alleen zou sterven.’

Trotse leeuw honger

NIEUWS | DIEREN | REIZEN

Bron: DailyMail | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Sofie LecleeSofie Leclee

Snik, wat triest

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser