Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Deze regenboogberg in Peru kan linea recta op je bucketlist

Deze regenboogberg in Peru kan linea recta op je bucketlist

We kennen Peru natuurlijk allemaal van de Machu Picchu, maar er is nóg een bijzondere plek waar je absoluut niet omheen kunt als je het land aandoet: Rainbow Mountain. 

| Suzette Hermsen

Bij het zien van deze berg, denken wij meteen: já hoor, da’s gewoon Photoshop.

Lees ook
11 x vergaap je aan de mooiste boeddhistische tempels op aard

Rainbow Mountain

Maar nee, wat je op de foto’s ziet is echt. Althans, sommige foto’s op Instagram zijn misschien wat aangesterkt met een filtertje hier en daar, maar in principe is de Rainbow Mountain (die eigenlijk Vinicunca heet) daadwerkelijk gekleurd door het koper, ijzer en malachiet dat er in de grond zit.

Excursie Vinicunca

De berg ligt ongeveer drie tot vier uur rijden van de stad Cuzsco, vanwaar je een excursie kunt boeken. In de buurt overnachten is ook een optie, dan kun je alles net iets rustiger aandoen. Vanaf de plek waar de excursie begint, is het nog ongeveer een uur lopen.

Zonnige dag

Die wandeling begint midden in de nacht zodat je de zon ziet opkomen en de kleuren op z’n mooist zijn. Zorg dan ook dat je de wandeling op een zonnige dag boekt: bij regen en bewolking slaan de kleuren dood. En dat zou toch nét jammer zijn. Tot slot: houd tijdens het lopen je ogen goed open. Het kan zomaar zo zijn dat je een alpaca, een wilde vicuna óf een Peruaan in klederdracht tegen het lijf loopt.

Meer van dit soort vrolijke berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen nu ook op Facebook.

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Huffington Post | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser