Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Piloten Transavia staken, Nederlandse vluchten blijven aan de grond

Piloten Transavia staken, Nederlandse vluchten blijven aan de grond

Reizigers die vanochtend een vlucht met Transavia gepland hebben staan, hebben kans dat hun vlucht vertraagd is of niet vertrekt. Door een staking van de piloten blijven alle vluchten tot twaalf uur vanmiddag aan de grond.

| Boris Lemereis

Aanleiding voor de actie is een al maanden durend conflict over een nieuwe cao.

Lees ook
Overleg mislukt: piloten Transavia gaan staken, mogelijk al in de krokusvakantie

Dertig vluchten

De stakingen zijn eigenlijk officieel al om middernacht begonnen, maar pas om 06.00 uur stond de eerste vertrekkende vlucht van de luchtvaartmaatschappij op de planning. In totaal vliegen dertig geplande vluchten niet of met vertraging, waarvan negentien op Schiphol, zes vanuit Eindhoven en vijf vanuit Rotterdam. De stakingen hebben geen gevolgen voor aankomende vluchten.

Krokusvakantie

De timing kan ongelukkig zijn voor mensen die vandaag aan hun krokusvakantie beginnen. In de regio zuid begint die vakantie vandaag officieel. Voor een deel van de scholen in die regio geldt echter dat de vakantie een week vervroegd is vanwege carnaval.

De vlucht van LINDA. naar Milaan met 150 lezeressen ging wél door. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser