Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

'Dakloze' HHE-familie blijkt misverstand: 'We staan nog niet op straat'

'Dakloze' HHE-familie blijkt misverstand: 'We staan nog niet op straat'

Berichtgeving van ‘RTL Boulevard’ gisteren over dat ‘Helemaal Het Einde’-familie Van Kooij per direct dakloos zou zijn, blijkt niet te kloppen. Op Facebook geeft moeder Linda (44) uitleg over het misverstand.

| Justine Wouterson

Naar aanleiding van een facebookpost van de familie meldde Boulevard dat het gezin hun yogaterrein had moeten verlaten en dat hun nieuwe woonverblijf onverwachts was gecanceld.

Lees ook
Nieuwe gezinnen ‘Helemaal Het Einde’ helemaal trending

Tegenslag
Aan het entertainmentprogramma liet Jeroen (43) weten dat zijn gezin inderdaad in de problemen zit. “Vandaag zit het tegen, maar misschien zit het morgen mee. Het is nu even onzeker, daar moeten we mee dealen. Gelukkig springen een hoop mensen hier voor ons op de bres”, klonk zijn verklaring.

Misverstand
Maar Jeroen maakte een foutje. In de post van gisteren schreven ze dat ze landgoed La Sirena per 31 december moesten verlaten en dat hun nieuwe onderkomen ook niet doorging. In een nieuwe, ophelderende post geeft Linda aan dat die informatie niet klopt. “Wij kunnen nog jaren in ons huis op La Sirena wonen, maar wij hebben er zelf voor gekozen dat niet te doen en te verhuizen naar het vlakbij gelegen stadje Pichilemu.” Het gezin liet RTL daarom weten dat zij het terrein per 31 december zouden verlaten, maar dat bleek een tikfout en had 31 januari moeten zijn.

‘We staan dus niet op straat’
Wat wél klopt is dat het huis dat de familie 1 februari zou betrekken inderdaad van de baan is. Dat houdt in dat zij nu nog krap drie weken de tijd hebben om andere woonruimte te vinden. Op Facebook benadrukt Linda dat ze dus níet op straat staan en momenteel nog steeds op La Sirena wonen. “Geen zorgen over ons, het komt vast allemaal goed!”

The traveling yoga family
Jeroen en zijn vrouw Linda (44) verlieten eind 2016 samen met hun kinderen Dean, Jana en Inez hun leven in het Duitse Bimmen (aan de Nederlandse grens) voor een nieuw avontuur in Chili. Daar zetten zij met behulp van hun vrienden Pablo en Hernan een Yoga Retreat op. Na, net als twee andere gezinnen, een jaar lang gevolgd te zijn voor het programma, besloot het gezin in Chili te blijven. Ze zijn nu actief als the traveling yoga family.

Kaapverdië
Na het succesvolle eerste seizoen begon begin deze maand de tweede reeks van het reisprogramma. Hierin wagen vier Nederlandse gezinnen een poging om een bestaan op te bouwen in Kaapverdië.

Bekijk het korte fragment in RTL Boulevard vanaf minuut 32.10.

Er waren al eerder heftige problemen voor de familie Van Kooij, toen Jeroen zwaargewond raakte nadat een stellage met een watertank instortte:

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST | REIZEN

Bron: RTL Boulevard | Foto: RTL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser