reizen

Passagier overleden na noodlanding in Philadelphia, 'vrouw uit raam gezogen'

Passagier overleden na noodlanding in Philadelphia, 'vrouw uit raam gezogen'

Bij een noodlanding van een vliegtuig op de luchthaven van de Amerikaanse stad Philadelphia is een passagier om het leven gekomen. 

| Kirsten Zijderveld

De vrouw die naast het beschadigde raam zat, werd deels naar buiten gezogen door het drukverschil.

Lees ook
AirAsia-vlucht maakt noodlanding na duikvlucht van zeven kilometer

Motor kwam los

Het vliegtuig van het Amerikaanse Southwest Airlines was onderweg van New York naar Dallas toen de afdekking van één van de motoren deels loskwam en een raam beschadigde. De vrouw die ernaast zat werd naar buiten gezogen en hing enkele minuten uit het raam. Medepassagiers konden haar met veel moeite terug in haar stoel krijgen. Ze raakte ernstig gewond en is in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen.

Zware schade

Ondanks de zware schade aan het toestel bleven de 142 andere passagiers en bemanningsleden ongedeerd. Volgens de brandweer raakten zeven van hen lichtgewond, maar hoefde niemand naar het ziekenhuis. Volgens passagiers was een harde klap en geratel te horen, en voelde het alsof het vliegtuig snel hoogte verloor.

Live video

“Iedereen werd gek en en begon te roepen en schreeuwen”, vertelt passagier Marty Martinez aan CNN. “Toen het vliegtuig de noodlanding moest inzetten, had ik nét internet aangeschaft, dus kon ik contact zoeken met de buitenwereld.” Hij ging live op Facebook en maakte onderstaande video’s:

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: NOS/CNN | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser