Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Vergeet Route 66, dít kan zomaar de mooiste roadtrip van je leven worden

Route 66 is verreweg de bekendste roadtrip ter wereld, maar dat wil niet per definitie zeggen dat de Amerikaanse route ook meteen de allermooiste is. 

| Suzette Hermsen

Schotland heeft de North Coast 500, en noemt deze roadtrip ‘het antwoord op Route 66’.

Mooiste gebied van Schotland

De North Coast 500 is een cirkelvormige natuurroute die begint en eindigt in het noordelijke stadje Inverness. De website van de route belooft ‘sprookjesachtige kastelen, stranden en ruïnes’, en dat alles is niets te veel gezegd. Eindeloze landweggetjes, brede slingerende wegen en verborgen routes door een kustlandschap dat tot het mooiste van Schotland behoort. Je krijgt het allemaal voor je kiezen.

North Coast 500

Tijdens de 760 kilometer lange route kom je langs ontelbaar prachtige plekken. Ten zuiden van Brora vind je bijvoorbeeld Dunrobin Castle, een kasteel in Franse stijl dat sinds 1300 bewoond werd en tijdens de Eerste Wereldoorlog als een ziekenhuis diende. In de buurt van Durness tref je het witte Balnakeil-strand, dat net een Caribische ansichtkaart is. De vierduizend jaar oude stenen bij Hill O ‘Many Stanes bij Lybster (Caithness) doen tot slot denken aan een mini-Stonehenge.

Tot slot nog een kleine Q&A

Lengte: trek vijf tot zeven dagen voor de route uit
Beste tijd om te gaan: van mei tot september
De weg: sommige wegen worden niet aangeraden te betreden met grote voertuigen of als onervaren chauffeur
Fietsen en lopen: duurt wat langer, maar beide opties zijn goed mogelijk
Overnachten: de meeste dorpjes langs de route zijn klein, dus van te voren boeken is aan te raden. In het ergste geval is vrij kamperen ook toegestaan in Schotland.

Lees ook
5 x waarom we snappen dat Schotland uitgeroepen is tot mooiste land ter wereld

Meer informatie over Schotland? Bekijk het aanbod van TUI eens. En meer van dit soort fijne berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook via Facebook. 

VIDEO'S | SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser