Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Noodtoestand in Alpen: hele dorpen door sneeuw afgesloten van buitenwereld

Noodtoestand in Alpen: hele dorpen door sneeuw afgesloten van buitenwereld

De dreiging van het winterweer in het Alpengebied wordt steeds groter. In Duitsland en Oostenrijk zijn hele dorpen door de sneeuw afgesloten van de buitenwereld.

| Suzette Hermsen

Volgens de Duitse nieuwssite Focus Online zitten er in de plaats Berchtesgaden honderden mensen vast door de sneeuw en is de noodtoestand uitgeroepen.

Lawinerisico 5

In grote delen van de Alpen geldt momenteel code rood. Het lawinerisico in de regio Salzburg is inmiddels opgeschaald naar 5. Dit is het hoogste niveau en komt zelden voor. De autoriteiten waarschuwen voor extreem lawinegevaar. Woensdag overleed een zestienjarige Australische skiër in Sankt Anton am Arlberg. Hij werd voor de ogen van zijn ouders meegesleurd door een lawine.

Overleden in de file

De Duitse politie meldt dat er donderdag ook een 54-jarige vrouw is gestorven in een file bij Dornstadt. Medewerkers van het Duitse Rode Kruis (DRK) deelden dekens uit op de A8 tegen de kou. Toen zij deze weer wilden ophalen, stuitten zij op de roerloze vrouw. Waaraan zij precies is overleden, is niet duidelijk.

Lees ook
Problemen in Oostenrijk door sneeuwval blijven, twee doden gevonden

Volgens de weersvoorspellingen houdt het extreme winterweer voorlopig aan.

NIEUWS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser