Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Nieuwe dienstregeling NS (inclusief gloednieuwe sprinters) vandaag ingegaan

Nieuwe dienstregeling NS (inclusief gloednieuwe sprinters) vandaag ingegaan

Mocht je vandaag de trein pakken, check dan nog maar even goed hoe laat-ie gaat. De nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen is namelijk vandaag van start gegaan. 

| Maaike van de Graaf

En hoewel er niet veel verandert, zijn er toch een aantal aanpassingen.

Nieuwe dienstregeling NS

Op hoofdlijnen is de dienstregeling 2019 dezelfde als die van 2018. Wel kunnen reizigers voortaan in een sprinter naar het toilet. Wie dat wilde ervaren moest vandaag stipt om 7.25 uur in Haarlem zijn, want daar vertrok op dat tijdstip de eerste sprinter mét wc naar Leiden.

Van alle gemakken voorzien

De NS heeft 118 nieuwe sprinters besteld bij de Spaanse treinfabrikant CAF. De sprinters zijn energiezuinig, voorzien van wifi, een rolstoeltoegankelijk toilet, stopcontacten, USB-aansluitingen, plek voor de fiets en een gelijkvloerse instap. Van alle gemakken voorzien dus. Vanaf 2021 worden ook nog eens 79 nieuwe intercity’s geïntroduceerd.

Lees ook
ProRail deelt opnieuw beelden van bijna-ongeluk op onbewaakte spoorwegovergang

En meer treinen

Vanaf een aantal stations gaan vanaf vandaag meer treinen rijden. Dat geldt onder meer voor de hogesnelheidslijn tussen Rotterdam en Amsterdam waar zeven dagen per week vijf in plaats van vier treinen per uur rijden. Bovendien worden de treinstellen verlengd. Er komt ook een nieuw station bij: Lansingerland-Zoetermeer tussen Zoetermeer Oost en Gouda. Vier keer per uur stopt hier de sprinter Den Haag Centraal – Gouda. Verder is in de dienstregeling sprake van kleine wijzigingen in reistijd op sommige trajecten en in vertrektijden.

President-directeur van NS, Roger van Boxtel, en staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) bij de nieuwe NS-sprinter:

Het toilet in de nieuwe NS-sprinters:

NIEUWS | REIZEN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser