Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Transavia-piloten zijn het zat: mogelijke staking in de krokusvakantie

Transavia-piloten zijn het zat: mogelijke staking in de krokusvakantie

Was je van plan om in de krokusvakantie in het vliegtuig te stappen? Let dan even op. De piloten van vliegmaatschappij Transavia willen namelijk gaan staken. 

| Esmée Oudman

Het kan dus zijn dat vluchten met Transavia komen te vervallen of worden vertraagd.

Lees ook
Nagelbijten bij Afrikaanse airline: luik valt tijdens landing ineens uit toestel

Staken

De Transavia-piloten moeten het al ruim een jaar zonder cao doen. Ze willen de staking in de tweede helft van februari plaats laten vinden. Er is al eerder geprobeerd te onderhandelen over betere arbeidsvoorwaarden, maar dit is niet gelukt. De piloten dreigen hun werk neer te leggen.

Roosters

De voornaamste reden dat de piloten willen gaan staken, is vanwege de roostervoering. Vaak wordt het rooster pas een week van tevoren bekendgemaakt. En daarbij wordt dat regelmatig op het laatste moment nog gewijzigd.

‘Speelbal van het management’

Een woordvoerder van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) vertelt aan NOS: “Een ochtenddienst wordt een middagdienst en een late terugkomst wordt opeens een overnachting. Dat is niet te combineren met een modern gezinsleven. Je kunt niets meer plannen. Het levert stress op bij partners en kinderen, de piloten zelf voelen zich een speelbal van het management.”

Vervallen of vertraging

De piloten gaan naar verwachting in de ochtend staken en dit zal kort van tevoren aangekondigd worden. De kans bestaat dat vluchten in de ochtend hierdoor komen te vervallen en dat vluchten later op de dag vertraging oplopen.

De vlucht van LINDA. naar Milaan met 150 lezeressen ging wél door. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | REIZEN

Bron: NOS | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser