reizen

Vanaf april kunnen we dan eindelijk écht in vier uur met de trein naar Londen

Vanaf april kunnen we dan eindelijk écht in vier uur met de trein naar Londen

Vanaf 4 april rijden de hogesnelheidstreinen van Eurostar voor het eerst over de Nederlandse hogesnelheidslijn. En jawel, dat is een hoogtepunt, want je kunt dan binnen vier uur in Londen zijn. 

| Pim Prins

De terugweg is nóg sneller: drie uur en een minuut op precies te zijn.

Lees ook
Binnen een luttele vier uur met de trein in hartje Londen: vanaf dit voorjaar kan het

Amsterdam

De treinen bereiken een snelheid van driehonderd kilometer per uur en rijden dus in drie uur van Londen naar Rotterdam. Wie door wil naar Amsterdam, doet er veertig minuten langer over. Door de overstap en controles in Brussel duurt de heenreis beduidend langer: op zijn snelst vier uur en veertig minuten.

Controles

Naar Londen toe zijn reizigers op het eerste stuk van het traject voorlopig nog aangewezen op Thalys-treinen naar Brussel-Zuid. Daar stappen ze na paspoort- en veiligheidscontroles over op de Eurostar. Het is de bedoeling dat die controles later in Nederland gaan plaatsvinden, zodat ook vanuit Amsterdam en Rotterdam rechtstreekse Eurostar-treinen naar Londen kunnen gaan rijden.

Verdrag

Die rechtstreekse treinen zijn alleen pas mogelijk als er een nieuw verdrag tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk van kracht is geworden. Eurostar rekent erop dat die afspraken eind 2019 ingaan. In Amsterdam en Rotterdam worden speciale terminals gebouwd voor de treinen.

Nóg meer treinen

Volgens het vervoersbedrijf reizen jaarlijks vier miljoen mensen tussen Londen en Amsterdam. Eurostar ziet forse groeimogelijkheden. Er zijn al plannen voor een derde dagelijkse trein naar Londen. De goedkoopste tickets voor een enkele reis gaan veertig euro kosten.

Wij zijn een tijdje terug al in Londen geweest en interviewden toen de acteurs van ‘The Crown’. Benieuwd naar hun 25 favorieten? Check ze hieronder. 

Meer van dit soort berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan nu ook via Facebook. 

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: ANP | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser