Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Stedentrip naar Dublin? 5 x hier beleef je de oergezellige pubcultuur

Stedentrip naar Dublin? 5 x hier beleef je de oergezellige pubcultuur

Felgroen, blauw, zachtroze of knalgeel: in Dublin heeft élke voordeur een andere kleur, maar in het Temple Bar-district voeren de karakteristieke roodkleurige pubs de boventoon. 

| Kirsten Zijderveld

En vergeet de pints tot de nok toe gevuld met ‘the black stuff‘ (zoals de Ieren zeggen) niet.

Leukste pubs

Welkom in Dublin, de stad waar Guinness niet slechts een biertje is, maar een manier van leven. Reisfanaat Cathelijn Paling vertelt ons in welke pubs je moet zijn.

1. Gogarty’s pub

Wandelend langs de rivier de Liffey duik je al snel een van de levendige zijstraatjes in van het Temple Bar-district. In Dublin maakt het eigenlijk niet zoveel uit welke pub je inloopt, of op welke dag. Oergezellig is het toch wel. De Ieren worden niet voor niets ‘het gezelligste volk ter wereld’ genoemd. Zet één voet binnen in Gogarty’s pub en je weet precies waarom. De vrolijke Ierse folk live-muziek hoor je al vanaf de stoep en daarnaast laat de kerstversiering weinig te wensen over. Werkelijk élk stuk oppervlakte is versierd en de kerstmutsen worden uitgedeeld aan de bar.

2. O’ Flaherty’s The Old Store House

Ook hier hoor je de vrolijke deunen van de Ierse muziek al van verre. In deze pub vind je zeven dagen per week live muziek en dat maakt O’Flaherty’s heel erg leuk. De bakstenen muren zijn van grond tot plafond versierd en in deze typische Ierse pub kun je ook nog eens lekker eten. Ga voor de fish & chips of de Ierse beefburger. Vanaf het podium wordt hier het bekende nummer Molly Malone van The Dubliners uit volle borst meegezongen en ook bekende countrynummers van Ierse bands als U2 en The Script komen voorbij. Maar wanneer de mannen met gitaar Galway Girl van Steve Earle inzetten, lijkt het voor even alsof je in de beginscène van de film PS. I love you bent beland. Aan het eind van de avond heb je gegarandeerd pijn in je handen van het klappen. Hier meng je je een avond onder de locals, plus een handjevol toeristen. Dat mag voor de Ieren de pret niet drukken; Guinness blijft tenslotte Guinness.

3. Temple Bar

De enige echte Temple Bar kun je natuurlijk niet overslaan. De bar bezet zowat een gehele straathoek en lijkt van binnen een klein doolhof, maar dat doet niets af aan de gezelligheid binnen. Het is er lekker druk en de Guinness vliegt je om de oren, maar zelfs op vrijdagavond kun je hier nog prima een dansje wagen. Ook hier hoor je de hele avond live muziek en de pints smaken naar meer. Tip: bestel eens een baby Guinness. Dit is een mini-cocktail geserveerd als shotje gemaakt, van Kahlúa (koffielikeur) en Baileys.

4. The Bernard Shaw

Hier beleef je wat meer de hippe scene van Dublin. Loop door de pub via de achterdeur naar buiten, daar kun je aan houten tafels gezellig borrelen in een knusse buitenplaats versierd met honderden lichtjes en lampionnen en kleurrijke straatkunst. In diezelfde tuin staat pontificaal een oude blauwe dubbeldekker geparkeerd, waarin ze goddelijke zelfgemaakte pizza’s bakken. Tip: bestel The Bus Master truffelpizza, met een Smitchwick Red Ale biertje erbij. Je moet wel van deze ‘verborgen’ tuin afweten, anders loop je er zo voorbij. Ook leuk: naast The Bernard Shaw zit een pop-up Eatyard; een buitenmarkt waar je glühwein en cocktails drinkt, Beef Guinness pie of zelfs vegan ‘fish’ & chips eet.

Lees ook
Oui, oui, maar nu even geen Paris: zo leef je 48 uur als een God in Lille

5. The Globe

Wil je nog niet naar huis? Begrijpelijk. Dan kun je heel goed nog een dansje wagen in The Globe. Deze pubbar is zeven dagen per week open. Er komt een vrij internationaal publiek en er staan vaak dj’s lekkere hitjes te spinnen achter draaitafels. Overigens kun je ook, wat meer laid-back, gewoon een biertje doen aan de bar – waar je nog steeds het knusse pubgevoel hebt.

Meer lezen van Cathelijn Paling? Op haar website 20-Something schrijft ze onder meer over haar passie voor verre reizen. En wil je lekker veel reisberichten op je tijdlijn: volg LINDA.reizen dan ook op Facebook. 

SNACKS | LIJSTJE VAN DE DAG | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Cathelijn Paling | Foto: Pexels/Cathelijn Paling

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser