Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Negentien uur aan zitvlees, graag: langste lijnvlucht ter wereld zojuist opgestegen

Negentien uur aan zitvlees, graag: langste lijnvlucht ter wereld zojuist opgestegen

De langste lijnvlucht ter wereld is zojuist in Singapore van de grond gekomen. En met lang, bedoelen we echt, héél, lang. 

| Suzette Hermsen

In de aankomende uren dat wij koken, eten, slapen, opstaan en weer naar werk gaan, zitten de passagiers nog altijd op dezelfde stoel.

Langste vlucht ter wereld

De reis, van Singapore naar New York, duurt negentien uur lang en is om 23.35 uur plaatselijke tijd (17.35 uur Nederlandse tijd) vertrokken. De Airbus A350-900 ULR (Ultra Long Range) moet in die tijd maar liefst 16.700 kilometer afleggen.

Niet voor het eerst

Echt helemaal voor het eerst is het niet dat een vliegtuig zo’n lange afstand aflegt. Singapore Airlines vloog eerder al tussen Singapore en New York. Die route werd in 2013 echter stopgezet omdat de maatschappij de vliegtuigen voor deze verbinding (Airbus A340-500’s), buiten dienst stelde.

Negentien uur lang

Hoewel negentien uur in een vliegtuig echt voor helemaal niemand leuk is, belooft Singapore Airlines dat ze er alles aan zullen doen het zo comfortabel mogelijk te maken voor hun passagiers. Zo zou er een speciaal menu zijn, aangepaste ledverlichting en een uitgebreide filmcatalogus.

Bloedklonters en een prettig reis

De tip die de passagiers meekrijgen: van te voren voldoende drinken en eenmaal aan boord regelmatig bewegen. Zo voorkom je eventuele bloedklonters in je benen… Prettige reis.

Meer van dit soort reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook via Facebook. 

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: CNN | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser