reizen

Voor wie vandaag op Schiphol moet zijn: houd rekening met langere wachtrijen

Voor wie vandaag op Schiphol moet zijn: houd rekening met langere wachtrijen

Mocht je vandaag vanaf Schiphol naar je vakantiebestemming vliegen, houd dan rekening met langere wachtrijen. Beveiligers op de luchthaven beginnen vandaag met acties voor een betere cao.

| Maaike van de Graaf

Daardoor kunnen bij de veiligheidscontroles langere rijen ontstaan.

Lees ook
Opnieuw acties bij personeel Schiphol, kans op hinder voor reizigers

Wachtrijen

“Niemand zal zijn vlucht missen”, laat een woordvoerder van de FNV weten. “Vooralsnog zullen de beveiligers de werkinstructies wat strikter naleven.” De stiptheidsactie begon vandaag om 07.30 uur.

Cao

Volgens de vakbonden FNV en CNV is er “een onoverbrugbaar gat” ontstaan tussen wat de bonden willen en wat de werkgevers bieden. Daarom eisen zij nu 3,5 procent meer loon in 2018. De cao geldt voor zo’n 1200 beveiligers in dienst bij G4S Aviation Security.

Schiphol

De afgelopen tijd is er vaker gestaakt op en rond Schiphol. Zo hielden werknemers van drie bedrijven die bagage en vracht afhandelen, in mei werkonderbrekingen. Een maand later volgde de staking in het streekvervoer.

Voor nog meer reisberichten op je tijdlijn volg je LINDA.reizen ook op Facebook.

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | REIZEN

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser