Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Costa Rica, Thailand en Florence: Katja Schuurman deelt haar spannendste reisverhalen

Costa Rica, Thailand en Florence: Katja Schuurman deelt haar spannendste reisverhalen

Wie zijn vooroordelen wil verliezen, moet gaan reizen, zei de Duits-Amerikaanse actrice Marlène Dietrich ooit. En als je zelf reislustig bent, snap je vast en zeker wat ze bedoelt.

| Erik van Dam

In de podcastserie De Spannendste Reisverhalen van reisorganisator TUI en influencer marketingbureau First horen we de mooiste verhalen van reislustige BN’ers. Onder meer Pauline Wingelaar en Nikki van de Sanden delen hun avonturen in de diverse afleveringen. In deze aflevering vertelt actrice en presentatrice Katja Schuurman (43) over bijzondere reizen die ze gemaakt heeft.

Costa Rica

Katja pakt de draad op bij de eerste grote reis die ze in haar eentje maakte. Als negentienjarige stapte ze in het vliegtuig naar Costa Rica. Ze wilde even weg van de drukte waarin ze zat door haar rol in GTST. Ze werd op slag verliefd op het reizen zelf, nog voordat ze op haar bestemming was. Een ongekende blijdschap maakte zich tijdens de reis van haar meester. En gelukkig, eenmaal aangekomen werd het alleen maar beter. Ze arriveerde in een klein surfersdorp.

Lees ook
Katja Schuurman geeft handige tips voor het plannen van jouw volgende reis

Los van tijd

Katja genoot daar van iedere minuut. “Er heerste een heel fijn sfeertje, heel relaxed. En dan zat ik ook nog in mijn eentje in een hutje op het strand. Met mooie rotspartijen, en het strand grensde aan het oerwoud. Veel idyllischer kon niet. Daar heb ik in mijn eentje bijna twee weken gezeten. Het was echt een life changing-event. Ik kwam los van tijd, er was niets dat me dwingend stuurde.”

Achtervolgd

In Costa Rica leerde Katja ook een leuke man kennen. “Je maakt nogal gemakkelijk contact onder nogal perfecte omstandigheden. Dus op die eerste reis door Costa Rica heb ik iemand ontmoet met wie ik het een paar weken heel leuk heb gehad”, vertelt ze in de podcast. Hij hing echter meer aan haar dan zij aan hem. “Ik wilde door naar de oostkust, maar daar was hij het niet helemaal mee eens. Hij heeft me nog een hele poos op zijn motor achtervolgd, haha. Maar uiteindelijk heb ik hem afgeschud. Want ja, ik was alleen op reis.”

Florence en Thailand

De verliefdheid op het reizen ging nooit meer weg. In haar BNN-jaren bedacht ze als het even kon buitenlandse bestemmingen bij de programma’s die ze maakte. Zo zag ze veel mooie plekken. Ook rondom haar scheiding trok ze de grens over, vertelt ze, om helemaal tot rust te komen. Op andere momenten was ze te vinden in Florence, waar de aandacht van de mannen haar deed wegvluchten, en in Thailand, waar ze met zeven kinderen in één bed sliep en de televisie de hele nacht aanstond. 

Nieuwsgierig geworden naar alle verhalen van Katja? De hele podcast luister je hier.

Lees ook
Nóg meer tips van Katja Schuurman: 10 x haar antwoorden op jullie reisvragen

SNACKS | LIFESTYLE | REIZEN

Bron: TUI

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser