Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

'Ik Vertrek': dit boerengezin in Australië weet wel van wanten én voortplanten

'Ik Vertrek': dit boerengezin in Australië weet wel van wanten én voortplanten

In ‘Ik Vertrek’ (AVROTROS) zagen we gisteravond hoe het met twee gezinnen gaat die jaren geleden naar het buitenland vertrokken. De familie Reesink woont nu vijf jaar in Australië.

| Kirsten Zijderveld

Ze namen een melkveebedrijf over, en niet alleen in de stallen is er gezinsuitbreiding geweest.

Lees ook
‘Ik Vertrek’: John en Saskia beginnen een campercamping in Spanje en dat gaat zo

Ik vertrek naar Australiê

Vijf jaar geleden vertrekken Han (54) en Anneke (29) Reesink naar Australië, omdat er daar minder beperkingen en regels zijn voor boeren. Hun kinderen Hanna (2) en Johan (1) gaan ook mee, en Hans zoon Erwin (19) ziet zijn toekomst wel in Australië. Hij zal meehelpen op het bedrijf. Het is een grote stap voor het gezin, maar volgens Hanneke geen verkeerde keuze: “Je kunt beter naar Australië gaan dan dat je een ongeluk krijgt.”

Koetjes en kalfjes

Hoewel er bij aankomst in Australië nog niet direct een geschikt bedrijf is dat ze kunnen overnemen (en ze er tot onbegrip van kijkers een bezichtigen die een miljoen boven hun budget ligt) vinden ze uiteindelijk toch een geschikte boerderij waar ze met veel plezier wonen en werken – en ook kalfjes ter wereld helpen. Hanneke onthult op dat moment al dat ze weer zwanger is. “Maar niemand mag het weten, want dan gaan ze zich allemaal zorgen maken.”

Lees ook
Michiel (42) en Sibel (24) zijn ex-geliefden maar emigreren samen naar Frankrijk in ‘Ik Vertrek’

Nog een kleine

Vijf jaar later blijken ze het nog steeds erg naar hun zin te hebben, maar er is een hoop gebeurd. Hannekes jongste zoon Jack is er inmiddels, en Hans zoon Erwin ontbreekt in het familiebedrijf. Hij is, tot groot verdriet van z’n vader, zijn eigen bedrijf begonnen. Ook is hij al drie jaar getrouwd. “En deze kleine is alweer een jaar oud. Het is allemaal gauw gegaan natuurlijk.”

Boer Zoekt Vrouw?

De vele voortplanting in krap een halve aflevering zorgde voor lol op Twitter. Kijkers vragen zich af of ze niet per ongeluk naar Boer Zoekt Vrouw zitten te kijken. Bekijk de hele aflevering van Ik Vertrek hier. Het fragment begint op minuut 9:48.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | BUITENLAND | REIZEN

Bron: AVROTROS | Foto: Screenshot 'Ik Vertrek'

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser