Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Magisch mooi: 's werelds grootste ijs- en sneeuwfestival in China weer van start

Magisch mooi: 's werelds grootste ijs- en sneeuwfestival in China weer van start

Vandaag start het jaarlijkse Harbin International Ice and Snow Sculpture Festival voor de 35e keer in Harbin, China. Naast sneeuwsculpturen zijn er ook verschillende shows en activiteiten. 

| Kirsten Zijderveld

En het ijsdorp ziet er maar wat spectaculair uit.

Honderdduizenden vierkante meters

Het festival is ’s werelds grootste sneeuw- en ijsfestival en duurt tot 5 februari. Dit jaar is het gebouwd over een oppervlakte van maar liefst 600.000 vierkante meter en het dorp is gemaakt van 110.000 kubieke meter ijs en 120.000 kubieke meter sneeuw.

IJskastelen en -glijbanen

Wat er allemaal te doen is? Je kunt een van de gigantische ijskastelen bezoeken, of de gigantische boeddha gemaakt van sneeuw bekijken. Ook is er een 3D-lichtshow en zij er 340 meter lange ijsglijbanen in Noorderlicht-stijl. Voor een jaarlijkse wedstrijd hebben kunstenaars sculpturen gemaakt en verder zijn er in en rond Harbin nog veel meer activiteiten tot eind februari. Zo zijn er 2019 sneeuwmannen in verschillende vormen gemaakt langs de rivier. Een kaartje kost je 42 dollar.

Harbin

Lees ook
Niet echt een beeld bij China? Na deze geweldige video wil je er meteen naartoe

Nederlandse ijstoren

Een internationale groep studenten heeft onder leiding van de Technische Universiteit Eindhoven de hoogste ijstoren ooit gebouwd in Harbin. Het bouwwerk meet dertig meter, negen meter meer dan het vorige eigen record van de studenten. De vorm van de toren is geïnspireerd op traditionele Chinese bouwwerken en de flamencojurk.

Harbin

Harbin

Harbin

Lees ook
Met deze tien zinnen kom je een heel eind als je door China reist

Nog meer van dit soort fijne reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook op Facebook.

SNACKS | FOTOSERIE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: CNN Travel/ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser