Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Ken je die mop van de Belg die besluit een fietspad aan te leggen? Dat ging dus niet

Ken je die mop van de Belg die besluit een fietspad aan te leggen? Dat ging dus niet

In Gent voelen veel fietsers zich vast een heuse beroemdheid. Een fietspad daar heeft namelijk een verflaagje gekregen en daardoor heeft het behoorlijk veel weg van een rode loper.

| Maaike van de Graaf

En dat was dus niet de bedoeling.

Lees ook
Nederlandse fietspaden blijken steeds gevaarlijker

Hoe dan?

Het stadsbestuur van Gent besloot onlangs dat de Muinkkaai, een drukke straat vol fietsers en automobilisten, een nieuwe verflaag moest krijgen. Met een donkerrode kleur wilde ze de straat gaan aanduiden als ‘fietsstraat’.  Prima idee, maar dan moet je dus wel de goede kleur doorgeven aan de aannemer.

Tikkeltje te rood

En dat gebeurde dan weer niet. Het resultaat? Een knalrood fietspad middenin in Gent dat behoorlijk wat wegheeft van een rode loper. Volgens Filip Watteuw van het stadsbestuur was dat: “niet de bedoeling”. Kan gebeuren, maar de bewoners van Gent willen toch dat de gemeente er iets aan doet. Tegen Het Laatste Nieuws zegt een van hen: “Het feit is: dit is spuuglelijk en doet afbreuk aan het stijlvolle karakter van onze straat.”

Verven dan maar

Toch zal de ‘rode loper’ voorlopig geen ander kleurtje krijgen. Watteeuw legt namelijk uit dat dat niet kan, omdat er ook een rubberen anti-slipcoating op de weg is aangebracht. En zolang het niet kan, hoopt het stadsbestuur dat de kleur vanzelf wat donkerder wordt.

En zie hier dan de nieuwe parel van Gent

NIEUWS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: NOS / Het Laatste Nieuws | Foto: ANP foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser