reizen

5 x Düsseldorf geen boeiende stad voor een weekendje weg? Dat dacht je

5 x Düsseldorf geen boeiende stad voor een weekendje weg? Dat dacht je

Düsseldorf staat misschien niet direct bovenaan je bucketlist, maar neem van ons aan: het is een topstad. En met de introductie van een handjevol nieuwe stadswandelingen, wordt het er alleen nog maar leuker.

| Suzette Hermsen

Wat dacht je bijvoorbeeld van een kijkje in de modewereld van Düsseldorf aan de hand van modeontwerpster Marion Strehlow?

1. Op en top modestad

Düsseldorf is een voedingsbodem voor opkomende modeontwerpers. Vind je op de bekende Königsallee internationale merken, in wijken als Flingeren en Bilk wemelt het van kleine ateliers met aanstormende creatieve ontwerpers. Onder de naam Behind the Scene geeft de bekende Duitse modeontwerpster Marion Strehlow dit jaar driemaal een zeer bijzondere rondleiding langs verborgen ateliers in Düsseldorf. De eerste excursie vond plaats op 30 juni, de volgende zijn op 22 september en 1 december.

2. Culinaire tour

Het centrum van de Düsseldorf – Altstad – is vanwege de vele markten, restaurants en winkels een absoluut smaakparadijs. De gids in deze tour neemt je drie uur mee aan de hand, en trakteert je op een explosie aan smaakbelevingen met onder meer bezoeken aan de lokale bierbrouwer Uerige, een kruidenwinkel, een mosterdmaker, een markt én hij vertelt waarom het kruidenlikeurtje Killepitsch door een raampje besteld wordt. Advies is om niet te stevig te ontbijten want anders krijgt je maag het zwaar te verduren.

3. Architectuurwandeling

Vooruitlopend op de 100-jaar Bauhaus viering in 2019 introduceert de VVV vanaf eind augustus een architectuurwandeling in het centrum van de stad. Saai? Absoluut niet. Zijn de architectonische pareltjes in de wijk Medienhafen inmiddels een begrip aan het worden, ook in de binnenstad staan gebouwen met een bijzonder verhaal. Een kunsthistorica geeft toeristen in een twee uur durende wandeling langs zeven markante gebouwen waaronder Stahlhof, het Wilhelm-Marx-Haus, het Jugendstil pand en het Dreischeibenhaus.

4. Kunst in de metro

Een rondleiding door de Wehrhahn metrolijn? Niet het eerste waar je aan denkt bij een stedentrip, maar de in 2016 geopende 3,4 kilometer lange metrolijn met zes stations is naast vervoersgemak absoluut een design juweeltje. Zes verschillende architecten ontwierpen ieder een station die alle zeer verschillend in stijl en kunstvorm zijn. Leuk weetje: deze metro is vrij van advertenties.

5. HopOn HopOff

Voor wie op een praktische en comfortabele manier de bezienswaardigheden van Düsseldorf wil zien met interessante toelichting kan nu ook gebruik maken van de rode HopOn HopOff bussen. Lekker rustig voor de benen en helemaal salonfähig.

Lees ook
7 x onmisbare reistips voor het (nu) nog wél rustige gedeelte van Bali

Meer informatie over deze vijf manieren om Dusseldorf te ontdekken vind je hier. En wil je meer van dit soort fijne reisberichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan op Facebook. 

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Dusseldorf Tourisme | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser