Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

Deze nieuwe handbagageregels van Ryanair pakken best goed uit voor ons

Deze nieuwe handbagageregels van Ryanair pakken best goed uit voor ons

Lage kostenmaatschappij Ryanair wil het in- en uitstappen van het vliegtuig vlotter laten verlopen en heeft daarvoor de bagageregels aangepast. En die zijn best prima. 

| Pim Prins

We mogen zelfs meer kleding meenemen.

Lees ook
Passagier Ryanair is lange wachten na landing spuugzat en springt uit vliegtuig

Wel en niet
De nieuwe regels gaan vanaf 15 januari in en staan alleen nog één (hand)tas per persoon toe in de cabine. Het tweede, grotere stuk handbagage zal voortaan in het laadruim moeten. Het meenemen van handbagage blijft gelukkig wel gratis. Voor passagiers met priority boarding wordt een uitzondering gemaakt: zij betalen een toeslag van vijf tot zes euro, maar mogen dan wel twee stuks bagage meenemen in de cabine.

Extra kilo’s
Daarnaast wordt het tarief voor het inchecken van bagage verlaagd van 35 euro naar 25 euro. En – hier worden we natuurlijk heel blij van – het maximale gewicht van je ingecheckte bagage wordt verhoogd van 15 naar 20 kilo. Hoef je niet meer te dubben over welk paar schoenen je thuis moet laten.

Deze stewardess laat de passagiers lachen tijdens het laten zien van de veiligheidsinstructies. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | REIZEN

Bron: HLN | Foto: Hollandse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser