Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

8 x leuk hoor de Alpen, maar deze skigebieden zou je ook eens moeten proberen

8 x leuk hoor de Alpen, maar deze skigebieden zou je ook eens moeten proberen

Je kunt natuurlijk ieder jaar naar dezelfde plek op skivakantie gaan, maar je kunt dat patroon ook eens doorbreken. Website Vakantiepiraten stelde een lijst alternatieven ski-oorden op. Opdat je de Alpen eens een jaartje over kunt slaan. 

| Suzette Hermsen

Wat dacht je bijvoorbeeld van skiën in Afrika (ja echt) of souvlaki’s verorberen op de piste in Griekenland? Komen ze, acht alternatieven voor de Alpen:

1. Andorra

Tussen de toppen van de Franse en Spaanse Pyreneeën ligt het kleine land Andorra verscholen. Deze kleine staat is nog onbekend bij het grote publiek, maar staat zeker op de radar van fanatieke wintersportliefhebbers. Door haar kleinere schaal is het wintersporttoerisme er een stuk minder massaal dan in buurland Frankrijk, maar de pistes en het uitzicht zijn er minstens zo prachtig.

2. Zuid-Korea

De Olympische winterspelen van dit jaar werden georganiseerd in Pyeongchang. Speciaal voor de Spelen werd het heuvelgebied ge-upgrade van vissersdorp met piste tot heus wintersportoord met maar liefst vier skigebieden die gezamenlijk goed zijn voor 53 kilometer aan afdalingen. Altijd al een Olympische afdaling willen maken? Dan is dit is je kans.

3. Polen

Ook in Polen zijn ’s winters besneeuwde bergtoppen te vinden waar je urenlang plezier kunt hebben op de pistes. Een groot voordeel van Polen, en de reden dat het animo voor deze wintersportbestemming gestaag toeneemt, is dat het er beduidend goedkoper is dan in klassieke bestemmingen zoals Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk. De grotere skigebieden, zoals Zakopane, staan bekend om hun vriendelijke pistes die bij uitstek geschikt zijn voor langlaufers, de beginnende skiër of gezinnen met jonge kinderen.

4. Griekenland

Souvlaki, sirtaki en… après-ski. Vul je koffer met skibroeken en wanten in plaats van bikini’s en slippers, en bezoek Griekenland in de winter. In dit land, voornamelijk bekend als strandbestemming, kun je namelijk ook skiën of snowboarden. Op nog geen twee uur van Athene, vlakbij het beroemde orakel van Delphi, ligt het skigebied Parnassos. Wintersport wordt steeds populairder onder de Grieken, waardoor het gebied zich in rap tempo ontwikkelt.

5. Georgië

Tot voor kort wisten alleen de echte puristen dat je in Georgië heerlijk kunt boarden of skiën, maar het land in Oost-Europa wint snel aan populariteit, mede doordat het als decor fungeerde voor Wie is de Mol?. De aantrek van nieuwe toeristen biedt lokale ondernemers de mogelijkheid te investeren in liften en skischolen. Ook is het steeds makkelijker om er materiaal te huren. De prijzen zijn nog lekker laag, dus profiteer vooral nu het nog kan.

6. Spanje

In het zuiden van Spanje liggen de skigebieden van Sierra Nevada. Ver van de costa’s, hoog in de bergen kunnen boarders en skiërs zich helemaal uitleven. Ook in het noorden, in de Spaanse Pyreneeën, zijn wintersportplaatsen te vinden. Neem bijvoorbeeld het skigebied Baqueira-Beret met maar liefst 146 kilometer aan afdalingen.

7. Marokko

Skiën in Afrika? Ja, dat kan écht. Wie echt out-of-the-box wil gaan, bindt de latten onder in Marokko. De meeste pistes vind je in het Atlasgebergte, waar je onder meer in Oukaïmeden, Ifrane en Mischliffen terecht kunt. Verwacht hier geen luxe resorts en moderne materialen. De pistes zijn hier nogal primitief. Zo primitief zelfs, dat wintersporters op sommige pistes niet omhoog getakeld worden met stoeltjesliften, maar door ezels. Uniek is het zeker. Vanaf de hoogste toppen van de Atlas kun je overigens ook nog eens de Sahara zien liggen.

Lees ook
Gevalletje hoteldebotel: Zwitserland krijgt hotel waar je vanaf kunt skiën

8. Chili & Argentinië

Gevorderde wintersporters die graag off-piste gaan moeten in het Andesgebergte in Chili en Argentinië zijn. De meeste skigebieden liggen gemiddeld zo’n 1000 meter hoger dan die in de Alpen, waardoor er in de winter altijd genoeg sneeuw ligt. De echte durfal die op zoek is naar een extra adrenaline-boost laat zich door een heli op een van de onherbergzame toppen van de Andes droppen, om vervolgens door de ongerepte sneeuw naar beneden te suizen. Gelukkig richten de skigebieden zich niet alleen op adrenaline-junks en zijn er genoeg pistes voor verschillende niveaus te vinden.

Meer van dit soort fijne berichten op je tijdlijn? Volg LINDA.reizen dan ook via Facebook. 

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Vakantiepiraten | Foto: Vakantiepiraten

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser