Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

7 x waarom je absoluut eens naar het Griekse eiland Skopelos moet afreizen

7 x waarom je absoluut eens naar het Griekse eiland Skopelos moet afreizen

Altijd al een keer naar een Grieks eiland gewild, maar weet je niet waar te beginnen? Skopelos behoort tot de Noordelijke Sporaden en staat bekend als één van de groenste eilanden van Griekenland.

| Suzette Hermsen

Je vindt er indrukwekkende Byzantijnse kloosters, typische Griekse dorpjes met gezellige straatjes, leuke winkeltjes en aantrekkelijke stranden.

De mooiste plekken van Skopelos

Skopelos is door het natuurschoon bovendien ideaal om te wandelen, kanoën en zwemmen. Sacha Roozemond, die sinds 2017 een kleinschalig reisbureau op Skopelos runt, tipt ons de mooiste plekjes van ‘haar’ eiland.

1. Mamma Mia

In 2008 is op Skopelos de eerste Mamma Mia-film (met onder anderen Meryl Streep en Pierce Brosnan) opgenomen. Hoewel de naam van het eiland niet expliciet in de film genoemd wordt, zul je bij een bezoek ongetwijfeld meerdere opname-plekken herkennen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de drie beroemde boompjes (vlakbij Agondas beach bij Amarandos) en het prachtige Kastani Beach.

2. Panormos Beach

Eén van de fijnste plekken op het eiland is toch wel Panormos Beach. Een heerlijk strand met een fijne taverna: Linarakia Restaurant, waar je heerlijk eten voorgeschoteld krijgt. Met een beetje geluk word je er bediend door Fotis, een van de aardigste obers van Skopelos. Wil je nog iets meer dan doen culinair genieten, zwemmen en relaxen in de zon? Een middagje stand up paddle boarding is een hele leuke dagbesteding.

3. Heerlijk eten en drinken

Lekker eten is op Skopelos zo gevonden. Het beste ontbijt vind je bij International Cafe en voor een heerlijke Griekse maaltijd in een modern jasje kun je terecht bij Ta Kymata. Zowel International Cafe als Ta Kyamata zijn gevestigd in de haven van Skopelos Town. Voor de lekkerste cocktails (met grandioos uitzicht) ga je naar Mercurius cocktailbar, ook gelegen in Skopelos Town. Leuk weetje: de eigenaar van Mercurius is erg bezig met duurzaamheid. Zo gebruikt hij biologisch afbreekbare rietjes voor zijn cocktails.

4. Kerkjes, kloosters en mooie dorpjes

Skopelos is bezaaid met Byzantijnse kerkjes en oude kloosters. In totaal meer dan 365. Kaarten van Skopelos zijn makkelijk verkrijgbaar, wel zo handig want daarop vind je al deze bezienswaardigheden duidelijk aangegeven. Combineer een bezoek aan (een aantal van) de kerken met een rit naar een van de prachtige dorpjes van Skopelos, zoals Oud Klima en Glossa. Je kunt een auto huren bij Magic Cars, een lokaal familiebedrijf dat veel verschillende types auto en scooters verhuurt.

5. Pottenbakker Nikos Rodios

In Skopelos Town vind je de pottenbakkerij van Nikos Rodios, een derde generatie pottenbakker. Net als zijn vader en grootvader werkt hij met lokale klei. Hij is gespecialiseerd in zwart keramiek, dat volgens een oud procedé wordt gemaakt. De pottenbakkerij van Nikos staat bekend als een van de beste van Griekenland, dus sla hem zeker niet over.

6. Wandelen of op zoek naar dolfijnen

Natuurlijk kun je zelf op pad gaan, maar het is ook altijd leuk om een keer mee te gaan met een georganiseerde natuur- of stadswandeling onder begeleiding van een deskundige gids. Zo hoor en zie je meestal veel meer. Ook altijd leuk: een boottochtje maken, bijvoorbeeld een dagtrip naar het mooie eilandje Alonissos. Genieten is het sowieso, en met een beetje mazzel zie je nog dolfijnen ook.

Lees ook
Met deze tien zinnen kom je een heel eind als je door China reist

7. Fotografie- en schildervakantie

In juni 2019 organiseert Sacha voor de tweede keer een fotografie- en schildervakantie. Fotograaf Anja Daleman (gespecialiseerd in portret- en reportagefotografie) begeleidt de fotografiecursus. De schildercursus wordt gegeven door de Australische kunstenaar Nerida de Jong, die inmiddels alweer een aantal jaar op Skopelos woont en werkt.

Meer weten over Skopelos en de creatieve vakanties van Sacha? Kijk dan op www.metsmaakingriekenland.nl voor meer informatie. Meer dan dit soort vrolijke berichten op je tijdlijn? Volg LINDAreizen dan ook via Facebook

SNACKS | LIFESTYLE | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Met Smaak in Griekenland | Foto: Met Smaak in Griekenland

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser