reizen

6 x de wereld aan je voeten op deze héérlijke rooftopterrassen in New York

6 x de wereld aan je voeten op deze héérlijke rooftopterrassen in New York

Als de schemering in New York invalt, verandert de stad geleidelijk aan in een landschap van schitterende lichtjes. Ontsnap aan de alledaagse hectiek en klim naar de top van deze zes prachtige hotels.

| Cathelijn Paling

Op deze dakterrassen, allen getest door reisfanaat Cathelijn Paling, ligt de wereld letterlijk en figuurlijk aan je voeten.

Lees ook
8x geen tijd te verliezen: dit zijn de lekkerste snacks ‘on the go’ in New York

1. Bar SixtyFive

Met een gek gevoel in je maag, zoef je met de lift binnen enkele seconden naar de 65e verdieping van Rockefeller Center. Daar sta je ineens op 240 meter hoogte. Hoogtevrees of niet, het is het waard. Een beter uitzicht over New York krijg je namelijk niet. Met een fotowaardige cocktail in de hand, heb je hier 360 graden uitzicht over New York City. Ja, het is behoorlijk overweldigend. En hoe je het ook probeert, op de foto wordt het nooit zo mooi als in het echt.

Bar SixtyFive

2. The Press Lounge in INK48 Hotel

Bovenop het elegante INK48 Hotel, op het randje van het levendige Hell’s Kitchen, vind je een minstens zo classy dakterras: The Press Lounge. Stof die stiletto’s maar af en trek dat cocktailjurkje uit de koffer, want het dakterras-seizoen is officieel geopend. In het hotel word je begeleid naar de lift die je naar de zestiende verdieping brengt. Houd je camera in de aanslag, want al direct na de eerste stappen buiten de lift word je overdonderd door het uitzicht. De oase aan glinsterende hoge gebouwen reikt van de Hudson tot over heel Midtown.

3. Rooftop 1 Hotel Brooklyn Bridge

Vanaf het 1 Hotel-dakterras kijk je recht op de statige Brooklyn Bridge en de stedelijke jungle van Lower Manhattan. Rond 20:00 uur zakt de zon langzaamaan weg achter de hoge gebouwen. De laatste zonnestralen banen zich nog net een weg door het woud aan wolkenkrabbers, wat een laatste gouden gloed over de East River veroorzaakt. Camera in de aanslag, schieten maar.

Rooftop 1 Hotel

4. Mr. Purple

Als je hier niet zelf zou staan, zou je denken dat iemand zijn Photoshop-kunsten de vrije loop heeft gelaten. Maar knijp jezelf maar even goed, want het is allemaal echt. Helaas is het zwembad enkel toegankelijk voor de hotelgasten. Maar ach, eigenlijk wíl je niet eens kopje onder met dit uitzicht over downtown Manhattan.

5. Le Bain in The Standard Hotel

Na een wandeling over The High Line is het heerlijk om de middag af te sluiten met een cocktail op het dak van The Standard Hotel in het Meatpacking district. Om vervolgens een verdieping te dalen om tot in de vroege uurtjes te dansen op de beats van hippe internationale dj’s, langs de rand van de modeste pool. Lurkend aan je drankje kijk je uit over het verlichte doolhof van Manhattan.

6. Whyte hotel

Kun je maar geen genoeg krijgen van al die mooie uitzichten? Dan is het Whyte Hotel in Brooklyn ook al zo’n feest. Wees er rond borreltijd voor een cocktail op het dakterras en je wordt op het allermooiste uitzicht over Manhattan getrakteerd.

Whyte Hotel

Meer lezen van Cathelijn Paling? Op haar website 20-Something schrijft ze onder meer over haar passie voor verre reizen. En wil je lekker veel reisberichten op je tijdlijn: volg LINDA.reizen dan ook op Facebook. 

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Cathelijn Paling | Foto: Suzette Hermsen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser