Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

6 x de mooiste straten van New York die het blokje om meer dan waard zijn

6 x de mooiste straten van New York die het blokje om meer dan waard zijn

Zeg ‘New York’ en je denkt al snel aan Times Square, Broadway en Fifth Avenue. Maar de stad staat ból van gezellige, charmante straatjes waar je de mooiste plaatjes schiet.

| Suzette Hermsen

Ontsnap even aan de toeristen en zoek die zijstraatjes op. Want dat zijn echt de leuksten.

1. Stone Street, Financial District

In dit autovrije straatje waan je je even in een heel andere stad. Met terrasjes midden op straat tussen een oerwoud aan gekleurde, wapperende vlaggetjes, is dit een perfecte plek om gezellig te borrelen. Vaak is er nog livemuziek ook. Zoek tussen de mensen een plekje op een van de houten banken en bestel een biertje bij een van de bars of pubs. Hier is altijd leven in de brouwerij. Letterlijk. Want bij The Growler brouwen ze hun eigen bier. Je kunt hier ook een ‘dogtail’ bestellen. Dat zijn geen cocktails voor je hond, maar de eigenaren hebben ze wel vernoemd naar de liefkozende viervoeters.

2. Bleecker Street, Greenwich Village

The Village, zoals de New Yorkers het noemen, bestaat uit allerlei charmante straatjes, met hofjes, tuinen en rijen groen en fraaie trappetjes die leiden naar kleurrijke voordeuren. Tussen de keienstraatjes door, loopt Bleecker Street. Een levendige straat waar je om de zoveel meter op een gezellig koffietentje stuit. Na een paar uur rondlopen in deze wijk, wil je er ongetwijfeld wonen. Vergeet niet op de hoek van Bleecker en W 11th Street een vanille buttercream cupcake te halen bij de beroemde Magnolia Bakery, bekend van hitserie Sex and the City. Verder zitten er vintage kledingzaken en haute couture boetiekjes. Loop je er ergens rond einde middag? Drink dan een Spritz in het knusse borreltentje Baker & Co. waar je tijdens happy hour (gratis) heerlijke borrelhapjes voorgeschoteld krijgt.

3. Washington Street, DUMBO, Brooklyn

Vanaf Manhattan pak je de metro richting Brooklyn. Stap uit bij High Street en loop door de keienstraatjes van DUMBO naar Washington Street, waar je in de verte al de blauwkleurige Manhattan brug ziet opdoemen. Welkom in een van de meest vereeuwigde straten van Brooklyn. Dit straatje is behoorlijk bekend, zeker onder fotografen, omdat een doorkijk van de Manhattan Bridge precies het Empire State Building op Manhattan omvat: een heel goed Kodak-moment.

Lees ook
Party in the USA: Alles wat je moet weten over de mooiste roadtrip van je leven

4. Bedford Avenue, Williamsburg

Williamsburg is een van de hipste buurten van Brooklyn. Het is een klein walhalla aan vintage kledingzaken, hippe eettentjes en andere leuke pop-upshops. Pak ’s ochtends de metro naar Brooklyn en stap uit bij Bedford Avenue. Op de hoek van N 5th Street, neem je bij Juliette op het dakterras plaats aan een van de knalgele tafeltjes, voor heerlijke Eggs Benedict of Belgische wafels. Verderop op Bedford vind je de Mini Mall, met allerlei leuke winkeltjes met oude platen, NYC-nummerborden en Levi’s jeans, tot aan handgemaakte sieraden en tweedehands boeken. Daarnaast biedt deze locatie een van de mooiste uitzichten over Manhattan. Loop hiervoor N 7th Street uit, richting het water. Daar ligt een ongelooflijk mooi uitzicht op je te wachten. Een goede tip voor je laatste dag New York. Dan wil je al helemaal niet meer naar huis…

5. The Mall Walk, Central Park en de Bethesda-fontein

Dit is officieel geen straat, maar een mooie laan in Central Park die leidt naar de beroemde Bethesda Fontein. Loop de trappen af en steek de doorgang door, waar vaak straatartiesten staan te spelen vanwege de mooie akoestiek. Deze wereldberoemde waterfontein vormt het exacte middelpunt van het park, gelegen aan The Lake. Vlak ernaast ligt het idyllische Loeb Boathouse, waar je op een zonnige dag een bootje kunt huren en roeiend het meer over kunt. Scoor voor je Central Park inloopt een hotdog bij een van de tig kraampjes en eet die op aan de rand van het meer. Je kunt hier uren naar mensen kijken. Of bootjes, natuurlijk. En als je goed oplet, zie je ook de schildpadden rondzwemmen.

6. Mulberry Street, Little Italy

Als je op het kruispunt van Canal Street en Mulberry street Little Italy inloopt, verschijnt na enkele meters aan je linkerkant al het eerste straatkunstwerk op de muur. Een kleurrijke ‘mural’ – zoals ze dat hier noemen – van het Vrijheidsbeeld, gemaakt door artiest Tristan Eaton. Little Italy is ontstaan door een emigratiegolf van Italianen, maar heeft nu moeite z’n karakter te behouden: het groeiende Chinatown neemt de wijk stukje bij beetje over. Het is er lekker toeristisch, en ondanks het feit dat Italianen voor hun deur staan om je hun ristorante in te lokken, heerst er een gezellige sfeer. Het is een beetje zoals Times Square; either you love it or you hate it. Bij de hippe winkeltjes koop je kunst of artistieke accessoires en op straat scoor je een grote bol gelato of verse cannoli. Vergeet niet af en toe een blik te werpen op de muren om je heen, want er is voldoende kunst te zien.

Lees ook
8 x dit zijn de lekkerste snacks on-the-go in New York

Meer lezen van Cathelijn Paling? Op haar website 20-Something schrijft ze onder meer over haar passie voor verre reizen. En wil je lekker veel reisberichten op je tijdlijn: volg LINDA.reizen dan ook op Facebook. 

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Cathelijn Paling | Foto: Cathelijn Paling

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser