reizen

Vamos a la playa: 5 x de mooiste stranden van Cuba

Vamos a la playa: 5 x de mooiste stranden van Cuba

Veel reisbureaus raden je aan om een reis naar Cuba niet nog tien jaar uit te stellen. Het land zou dan wel eens een deel van zijn nostalgische charme verloren kunnen zijn.

| Suzette Hermsen

Daarom zeggen ook wij: ga. En neem dit lijstje strandtips met je mee.

1. Varadero Beach

Het beroemdste strand van Cuba is toch wel Varadero Beach, dat zich uitstrekt over meer dan twintig kilometer en omringd wordt door luxe all-inclusive resorts. Als de danslessen, aerobics-uurtjes en spellen die door de resorts worden georganiseerd niet helemaal your cup of tea zijn, ga dan voor de hotspots in de omgeving, zoals de zeegrotten en de prachtige koraalriffen.

Varadero Beach

2. Playa Ancón

Een lange strook schoon zand en een prachtige zee: je vindt Playa Ancón aan de zuidkust van Cuba, ongeveer vijftien kilometer van de kleine Spaanse koloniale stad Trinidad vandaan. Daar waar de geplaveide straten en gebouwen uit 1800 nog altijd bewaard zijn gebleven.

Playa Ancón

3. Guillermo

Het ondiepe water van Guillermo maakt dit strand ideaal voor gezinnen met jonge kinderen en liefhebbers van niet-gemotoriseerde watersporten als kajakken, zeilen en windsurfen. En kijk maar even naar het plaatje hieronder: het is tevens de perfecte plek om achterover te leunen met een goed boek. Of een drankje. Of allebei.

Guillermo

4. Guardalavaca

Wat ooit een landelijk dorp was dat op veeteelt leefde, is inmiddels uitgegroeid tot hotspot voor zonaanbidders. Het stuk strand is bezaaid met resorts, dus naast de lokale bevolking ga je hier ook veel toeristen tegenkomen. Maar ondanks het toerisme overheerst (gelukkig) nog altijd de Cubaanse cultuur door de muziek die er gedraaid wordt en de sigaren die er als warme broodjes over de ‘toonbank’ gaan.

Guardalavaca

5. Playa Sirena

Playa Sirena ligt aan de westkant van Cayo Largo, een klein eiland voor de zuidoostkust van Cuba. Je vindt hier geen hotels langs de kust en omdat er praktisch geen wind waait, heb je vrijwel altijd kalm water. Wie op zoek is naar meer avontuur dan alleen een kabbelende zee, kan hier met dolfijnen zwemmen.

Playa Sirena

Lees ook
LINDA.tipt: deze rondreis door Cuba wíl je maken en het liefst zo snel mogelijk 

Ook genieten van de Cubaanse gastvrijheid? Boek dan snel met TUI

SNACKS | BUITENLAND | REIZEN

Bron: Travel and Leisure | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser