Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

reizen

10 x dit betaal je voor een skipas (en bier of koffie) in de populairste skioorden ter wereld

10 x dit betaal je voor een skipas (en bier of koffie) in de populairste skioorden ter wereld

Skiën is duur, daar kunnen we kort over zijn. Maar het scheelt nogal waar jij op de wereld je het board of de ski’s onderbindt. 

| Suzette Hermsen

Online skiverhuurportal Alpinresorts onderzocht van tien populaire skigebieden wat ze precies met je portemonnee doen.

Lees ook
Dit wintersportgebied heeft een McSKi en mán wat worden we daar blij van

Skipas, bier en koffie
Tijdens deze prijzenzoektocht werd gekeken naar de kosten van een skipas, maar ook naar hoeveel euro je aan een biertje, een koffie, of een warme maaltijd kwijt bent.

Het duurst en het goedkoopst
Und was erscheint
? Het allergoedkoopst is een wintersport in Winterberg. Hier zijn wintersporters voor een skipas en materiaalhuur gemiddeld 252 euro per week kwijt. In de andere gebieden ligt dit bedrag bijna twee keer zo hoog. In Saalbach en Westendorf in Oostenrijk betaalt men tussen de 438 en 447 euro en in Tignes en Alpe d’Huez in Frankrijk gemiddeld 453 euro. Italië is aan de dure kant, maar Zwitserland spant – zoals te verwachten was –  de kroon met minimale kosten van 600 euro.

Eten en drinken goedkoopst in Oostenrijk en Duitsland
Voor bourgondische wintersporters die het vooral náást de piste erg gezellig vinden, zijn Oostenrijk en Duitsland het voordeligst. Waar vakantiegangers in Frankrijk en Zwitserland gemiddeld al snel blut raken tijdens het après-skiën (5 euro voor een biertje) en tijdens het eten (20 euro voor een maaltijd in een restaurant) zijn budgetbewuste Nederlanders in Oostenrijk en Duitsland beter op hun plek.

Benieuwd naar alle kosten? Zie hier:

SNACKS | SPORT | REIZEN

Bron: Alpinresorts | Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer reizen

Lees dit ook even

Please update your browser