Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

We waren er al bang voor: WhatsApp krijgt advertenties

We waren er al bang voor: WhatsApp krijgt advertenties

We kunnen er niet meer omheen, er komen advertenties op WhatsApp. Het einde van een tijdperk, want de populaire chatdienst is sinds de oprichting in 2009 altijd advertentievrij geweest.

| Elisa Heisen

Vorige week bevestigde WhatsApp al dat de chatdienst advertenties zou krijgen.

Verhaalfunctie

Topman Chris Daniels gaf gisteren tijdens een bijeenkomst in India meer uitleg. De reclames moeten volgens hem het primaire verdienmodel van de app worden. De reclames zullen verschijnen in de status-weergave, vertelt hij aan NDTV. Daarin kunnen gebruikers een foto of video delen, die door al hun contactpersonen bekeken kan worden.

Facebook

WhatsApp-moederbedrijf Facebook wil geld gaan verdienen aan de chatapp. De oprichters van WhatsApp zijn inmiddels vertrokken bij Facebook; van hen is bekend dat ze zich niet konden vinden in Facebooks beleid om te gaan verdienen aan advertenties in de app.

Muten

Worden we straks dan overladen met advertenties? Vooralsnog lijkt dat mee te vallen: gebruikers zullen advertenties van bepaalde bedrijven kunnen blokkeren en advertenties op de status-pagina kunnen ‘muten’.

Chats wel advertentievrij

Of de advertenties later ook op andere plekken zullen opduiken, is nog niet bekend. Volgens de topman blijven chats vooralsnog advertentievrij. Wanneer de reclames worden toegevoegd aan de app, is nog niet bekend.

Lees ook
Eindelijk écht rust: ‘WhatsApp komt met vakantiemodus’

NIEUWS | TECH

Bron: NDTV | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser