Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

weer

En ja hoor, daar komt-ie weer, die Siberische beer

En ja hoor, daar komt-ie weer, die Siberische beer

Liggen we nog nét niet ingesmeerd en al te zonnen, komt die Siberische beer weer om de hoek kijken. Iets met maart en een staart. En een muts.

| Merel Boudrie

Dus niks met de sneltrein naar Zandvoort dit weekend, maar vol aan de koek en zopie.

Lees ook
9 x warme aanbevelingen om je tegen de ‘Siberische’ kou in Nederland te wapenen

Van alles wat

Tot die tijd krijgen we eigenlijk met van alles en nog wat te maken. Want tja, het zal ook eens niet. Morgen wordt een druilerige en kille dag, maar woensdag kun je met een temperatuur van 10 graden (mét zon, zónder wind) best buiten zitten. Donderdag blijft het weliswaar droog, maar dan neemt de wind weer toe.

Daar gaan we

Maar richting het weekend wordt het menens. Of het schaatsen wordt of niet is nog niet duidelijk, dat het serieus koud wordt, wel. In het noordoosten van Europa is namelijk nog altijd een flinke bak kou aanwezig, die deze kant op wordt geblazen. Zonder slag of stoot gaat dat niet, als we Weerplaza mogen geloven. Het begint vrijdag nog onschuldig met een beetje regen, maar dat is een dag erna wel anders.

Berekoud

De zin komt bijna onze neus uit, maar er: kan sneeuw vallen. De gevoelstemperatuur, komt ook onze neus uit, is dan heel dik onder nul. Vooral in de loop van zaterdag bereikt de koudste lucht ons land en die blijft dan nog een paar dagen hangen. Die nacht kan het tot 5 graden gaan vriezen, en dat zal de nachten die volgen niet anders zijn. Zondag overdag is er, geloof het of niet, wel kans op een straaltje zon. Nou.

NIEUWS | WEER | DE SIBERISCHE BEER

Bron: Weerplaza | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer weer

Lees dit ook even

Please update your browser