Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Nog éffe genieten: zaterdag kan het zomaar 29 graden worden (en dat in oktober)

Nog éffe genieten: zaterdag kan het zomaar 29 graden worden (en dat in oktober)

Jongens toch, het houdt maar niet op. Ook dit weekend gaat de zon weer volop schijnen. En daarmee kan het zomaar de warmste late zomerdag ooit worden.

| Yara Mureau

Of zal dat het weekend dáárop zijn?

Laatste zomerdag

Weeronline geeft aan dat het deze keer écht de laatste keer is, maar als we kijken naar de afgelopen weken is dat vaker gezegd. Aankomende zaterdag kunnen we onze jurkjes, korte broeken en bikini’s weer uit de kast trekken, want het kan zomaar 25 tot 29 (!) graden worden. In het binnenland. En dat is al 97 jaar niet gebeurd zo laat in het jaar.

Realistisch blijven

Het record staat op 10 oktober 1921. Toen was het in – jawel – het Limburgse Maastricht 28,7 graden. En het lijkt er sterk op dat het daar dit weekend misschien wel 29 graden gaat worden. Helaas is dit wel maar van korte duur, want in de avond koelt het al snel af naar 16 tot 19 graden. Maar goed, ook lekker.

Zondag wordt het koeler

Zondag slaat het weer om en is er toch weer kans op regen. Wel mogen we dan blij zijn met zo’n 18 tot 20 graden. Maandag komt het late zomerweer tot een einde, want dan wordt het 16 tot 17 graden. Houdt het dan werkelijk op? Ach, dat zien we later wel. Dit weekend weten we in ieder geval wat ons te doen staat.

Lees ook
Wispelturige herfst heeft wat leuks in petto: dit weekend opnieuw terrasweer

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | WEER | PARASOL OF PARAPLU

Bron: Weeronline | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser