nieuws

Waarom Liam Neeson vindt dat #MeToo-beweging op 'heksenjacht' begint te lijken

Acteur Liam Neeson, bekend van onder andere ‘Love Actually’ en ‘Taken’, is van mening dat de #MeToo-beweging op een ‘heksenjacht’ begint te lijken.

| Marloes van Wijnen

Dat zei hij in het Ierse programma The Late Late Show.

Lees ook
Catherine Deneuve biedt excuses aan voor #MeToo-actie maar blijft bij standpunt

Troosten of ongepast gedrag?
Hij vindt dit omdat “sommige bekende mensen ineens worden beschuldigd van seksuele intimidatie na het aanraken van de knie van een meisje, en daardoor hun werk kwijtraken.” Daarmee doelt Neeson op auteur en radio-persoonlijkheid Garrison Keillor, die werd beschuldigd van ‘ongepast gedrag’. Volgens Keillor zelf zou hij alleen maar over de rug van een vrouw gewreven hebben, om haar te troosten.

‘Bijgeloof’
Ook zijn collega Dustin Hoffman werd onlangs (opnieuw) beschuldigd van seksuele intimidatie. Daarover zegt Neeson: “Als je aan het acteren bent, veranderen acteurs in familie. Je doet dan soms gekke dingen. Sommige acteurs kunnen bijgelovig worden, en geloven er dan in dat ze elke avond een bepaalde handeling moeten doen.” Daarmee doelt Neeson op een beschuldiging aan het adres van Hoffman vorig jaar. De acteur zou in 1983 actrice Karthyn Rossetter elke avond, voordat ze op het toneel van Broadway moesten verschijnen, hebben betast.

‘Rillingen over je lichaam’
Desondanks laat de acteur in het programma duidelijk weten dat hij het absoluut niet vindt kunnen wat Kevin Spacey en Harvey Weinstein gedaan hebben. De #MeToo-beweging is dan ook een positieve beweging, vindt Neeson. “Het staat alleen nog in de kinderschoenen”, voegt hij daaraan toe. “Uiteindelijk hoop ik dat ook vrouwen in andere werkgebieden profiteren van #MeToo. Als je leest wat ik heb gelezen over hoe vrouwelijke werknemers worden behandeld in de agrarische sector, dan lopen de rillingen over je rug.”

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | #METOO

Bron: The Huffington Post | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser