Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

SGP-leider Kees van der Staaij in reactie op kritiek: 'Mogen wij ook nog christen zijn?'

SGP-leider Kees van der Staaij in reactie op kritiek: 'Mogen wij ook nog christen zijn?'

SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij ligt sinds afgelopen weekend flink onder vuur, omdat hij zijn handtekening zette onder de omstreden Nashville-verklaring. Nu reageert hij zelf op de ophef.

| Yara Mureau

Van der Staaij geeft zijn reactie in het radioprogramma Dit is de Dag van NPO Radio 1.

Kees van der Staaij reageert

Daarin vertelt hij dat hij de aangiftes die tegen hem zijn gedaan “een zwaktebod” vindt. “Mogen wij ook nog vinden wat wij altijd hebben gevonden, mogen wij ook nog christen zijn?”, vraagt hij zich in het radioprogramma af. Ondanks zijn onbegrip omtrent de aangiftes, geeft hij aan de boze reacties op de Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring te begrijpen.

Lees ook
Tim (29) over Nashville-verklaring: ‘We zetten de klok niet stil, we draaien de wijzers achteruit’

Nashville-verklaring

In 2017 werd een document opgesteld in Verenigde Staten: de Nashville-verklaring. Onder de Nederlandse vertaling hebben ruim 250 predikanten en politici hun handtekening gezet, onder wie dus SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij. In de Nashville-verklaring staat onder andere: “God heeft het huwelijk bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw.” Daarnaast wordt onder meer de suggestie gewekt dat dit (homo’s en transgenders red.) zaken zijn waarvan mensen kunnen ‘genezen’. Een van de initiatiefnemers van het pamflet ontkent dat het zo bedoeld isHet OM onderzoekt nu of het pamflet strafbaar is.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser