Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vader hoopt op gratie voor zoon na moord op moeder en broer

Vader hoopt op gratie voor zoon na moord op moeder en broer

Kent Whitaker verloor zijn vrouw, zoon en bijna zijn eigen leven aan zijn andere zoon. Over twee dagen staat de executie van dader Thomas gepland, maar toch probeert Kent die met man en macht te voorkomen.

| Justine Wouterson

‘Ik wil niet nóg meer bloed vergieten.’

Lees ook
Maximale straf geëist tegen 14-jarige Fries voor moord op ouders

‘Mijn vrouw en zoon zouden dat ook niet willen’
‘Ik heb al te veel moorden gezien. Ik wil hem niet voor mijn ogen geëxecuteerd zien worden’, schrijft de 69-jarige Kent aan de Texaanse gouverneur Greg Abbott. ‘Ik weet dat Tricia en Kevin dat ook niet zouden willen.’

Moordaanslag
De inmiddels 38-jarige Thomas lokte zijn familie in 2003 in de val. Hij gaf zijn vriend Chris Brashear de opdracht om zijn familie in hun eigen huis op te wachten. Toen de vier thuiskwamen van een etentje, ging Chris tekeer met een vuurwapen. Thomas’ jongere broer Kevin (19) stierf direct aan zijn verwondingen, moeder Tricia (51) overleed op weg naar het ziekenhuis. Kent had geluk: hij overleefde een kogel op vijftien centimeter van zijn hart.

Brein
Chris schoot ook Thomas neer – in zijn arm – om hem niet verdacht te maken. Pas na een jaar kon de politie Thomas aanduiden als brein achter de moorden. Vandaag beslist de Texas Board of Parole over het lot van Thomas. De kans op genade is overigens vrij klein. Een doodstraf is in de Verenigde Staten nog nooit omgezet in een levenslange straf door enkel een verzoek van een slachtoffer.

Tien jaar na de tragedie deed Kent zijn verhaal bij Oprah:

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: Fox News | Foto: Twitter

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser