Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Vader van dodelijk slachtoffer schietpartij Californië in tranen voor camera's

Bij een schietpartij in een bar in het Californische Thousand Oaks kwamen gisteren twaalf mensen om het leven. Hartverscheurende beelden van de vader van één van de slachtoffers gaan de wereld over.

| Justine Wouterson

Aan de toegestroomde pers vertelt de man huilend dat hij zojuist heeft gehoord dat zijn oudste zoon, de 22-jarige Cody Coffman, een van de dodelijke slachtoffers is.

‘Dit is zo moeilijk’

De man is zo geëmotioneerd, dat hij nauwelijks uit zijn woorden komt. “Alleen hij en ik weten hoeveel ik van hem hou. O, dit is zo verschrikkelijk moeilijk”, zegt hij hevig snikkend. “Cody was de grote broer die mijn kinderen nodig hebben. Eind deze maand wordt zijn eerste zusje geboren en hij keek er zo naar uit. Nu zal ze hem nooit leren kennen.”

Laatste woorden

“Ik heb hem gisteravond nog gesproken voordat hij de deur uitging. Het eerste wat ik zei was dat hij niet met drank op moest gaan rijden. Het laatste was: ‘Jongen, ik hou van je'”, vertelt hij met moeite verder over de laatste momenten met zijn zoon, die druk bezig was met het verwezenlijken van zijn droom: een baan bij het leger om te strijden voor zijn land.

‘Een hart dat ik nooit meer terugkrijg’

“Ik bid voor iedereen die in dezelfde situatie zit. Dit… is een hart dat ik nooit meer terugkrijg”, zucht hij. “Ik wil dat hij weet hoe enorm hij gemist gaat worden.”

Marinier

De dader van de schietpartij zou de 29-jarige ex-marinier Ian Long zijn, zo melden Amerikaanse media. Volgens een lokale sheriff heeft hij zich na zijn daad waarschijnlijk zelf van het leven beroofd. Zijn motief is nog onduidelijk.

Lees ook
Zeker twaalf mensen omgekomen bij schietpartij in bar in Californië: ‘Dader was ex-marinier’

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND

Bron: The Sun | Foto: Still

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser